Recept: Gazpacho met watermeloen, tomaten en ricotta

Naast bakken is het maken van soep een van de dingen die ik graag en veel doe. Hoewel het seizoen voor pompoensoep weer bijna is 'losgebarsten', ben ik toch wel erg blij met deze nazomer en het feit dat ik daarom nog regelmatig gazpacho kan maken. Ik maak altijd een behoorlijke hoeveelheid zodat ik er een aantal dagen van kan eten. Hoe langer de gazpacho staat hoe beter! Dit recept is echt het allersimpelste recept dat je kunt bedenken. Ik had nooit gedacht dat de combinatie van watermeloen en tomaat zo lekker kon zijn. Mocht je na het maken van deze gazpacho nou de smaak te pakken hebben dan vind je op mijn andere blog Tijd voor soep nog meer recepten. 

Gazpacho met watermeloen, tomaten en ricotta

Aantal personen: 6
Bereiding: 10 minuten (+ 1 uur in de koelkast) 

Ingrediënten
12 middelgrote tomaten
1 kg watermeloen
200 g ricotta
basilicum
zeezout en peper 

Bereidingswijze
Snijd de tomaten kruislings in.
Doe ze in een kom met kokend water en laat ze een paar minuten staan.
Hevel de tomaten over naar een bak met koud water.
Verwijder het vel en snijd de tomaten in stukken.
Schil en snijd de watermeloen in blokjes.
Doe de tomaten en watermeloen in een blender of keukenmachine en pureer dit.
Laat de gazpacho minimaal 1 uur in de koelkast afkoelen.
Voeg vlak voor het serveren de ricotta en basilicum toe.
Voeg naar smaak wat zeezout en peper toe.

De gazpacho met tomaat en watermeloen kun je heel goed serveren als aperitiefhapje, maar net zo goed als voorgerecht. Kies er in dat geval voor om deze lichte en frisse koude soep met een stukje brood te serveren. Je kunt vers stokbrood nemen zodat je gasten het brood in de koude soep kunnen dopen, maar je zou ook kunnen kiezen voor bruschetta met tomaat om er een nog completere gang van te maken.  

Kijk voor meer soeprecepten op www.tijdvoorsoep.nl