Voedie Nog 92 dagenWat vliegt de tijd. Al bijna vier weken onderweg. Ik hoef jullie niet te vertellen hoe het gaat aangezien jullie dagelijks mijn updates kunnen lezen. Voor wie nu pas aanhaakt: het gaat goed. Ik sport zo'n vijf dagen in de week (hardlopen en bootcamp) en eet gezond. Tsja, mooier kan ik het niet maken. Hoeft ook niet, want dit is goed genoeg. Na mijn weegdip van vorige week vrijdag was het tijd om volle vaart vooruit te gaan en weer even te focussen. Ik ken mezelf. Als ik de teugels laat vieren gedurende meerdere dagen dan verval ik snel weer in een patroon van minder sporten en ongezonder eten. Het is dus zaak om er bovenop te blijven zitten.

 

Salade met bieten en geitenkaas

Deze dag begon ik eens niet met een gebakken ei of avocado met banaan en blauwe bessen. Ik had nog een laatste restje soja yoghurt en at dat samen met een flinke lading aardbeien, blauwe bessen, honing en kaneel. Smullen. Naast muntthee, koffie en water deze morgen ook nog een stuk bananenbrood. Als lunch een salade met het laatste restje bieten en geitenkaas. Ik zei het gisteren al, bieten zijn fantastisch lekker, maar het is voorzichtig eten. Ik wil nog weleens iets van mijn vork laten vallen en als ik dat nu doe heb ik gelijk overal rode vlekken. 's Middags als tussendoortje wederom biet, dit keer in een smoothie. Het avondeten is het restje van woensdag, de auberginerolletjes. Het is hardloopavond en dus wordt er makkelijk gegeten.

 

Laatste zomertraining van hardlopen

Het is alweer de laatste zomertraining van de hardloopgroep. Vanaf april tot september lopen we altijd in de bossen in of rond Arnhem. In het winterseizoen vanaf de sporthal in Arnhem-Zuid. Nu voor de laatste zomertraining park Sonsbeek in. De training bestaat uit rondjes die we steeds sneller moeten lopen. Ieder rondje doen we drie keer. Het gaat me goed af gelukkig. Mijn benen hebben het wel zwaar na de bootcamp van woensdag, maar zolang het geen pijn doet (op de spierpijn na) is het gewoon een kwestie van doorzetten. Ik kan echt goed merken dat je met bootcamp alle spieren traint. Mijn bovenarmen, pff! Heel gemeen spierpijntje. Ik moet zeggen dat de combi van bootcamp en hardlopen prima te doen is. Het vult elkaar mooi aan. Het is wel blijven luisteren naar je lichaam om te kijken of je niets overbelast, maar gelukkig ben ik in de loop der jaren best verstandig geworden op dat gebied (sprak ze bescheiden).

 

Tip van de dag: vet verbranden

Vet verbranden hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je hoeft jezelf niet te verhongeren of eindeloos te sporten. Neem gewoon de juiste voedingsmiddelen en het gaat vanzelf. Nou ja, bij wijze van spreken dan. Ze geven in ieder geval een een goede boost. Laten we beginnen met kaneel. Wie 6 gram per dag neemt maakt minder insuline aan. Minder insuline in je lichaam betekent minder opslag van lichaamsvet. Ook eieren kunnen een steentje bijdragen. Zij zorgen snel voor een verzadigd gevoel. Het stofje capsaïcine uit chilipepers verhoogt je stofwisseling. Voeg dus lekker toe in soepen of andere gerechten. Zorg dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt. Je zult dan meer vet verbranden tijdens oefeningen dan mensen met een tekort aan vitamine C. Havermout zorgt ervoor dat 's ochtends je verbranding gaat draaien. Gedurende de dag zul je vervolgens meer calorieën verbranden. En tot slot kokos. Kokos bevat enzymen die je stofwisseling verhogen. Gebruik dus wat vaker kokosolie in plaats van olijfolie.

 

Geen update missen? Like dan de pagina van Voedie op Facebook. Met naast aankondigingen van updates ook andere nieuwtjes op het gebied van food.


Lees ook: 
Nog 93 dagen: Lekker aan de kook
Nog 94 dagen: Neigen om te (vr)eten

Nog 95 dagen: Wat is echt belangrijk

Nog 96 dagen: Afzien (en genieten) in de brandende zon

Nog 97 dagen: Een ontspannen weekend

Nog 98 dagen: Een illusie armer
Nog 99 dagen: Mijn arme, arme benen

Nog 100 dagen: Bijna drie weken onderweg

Nog 101 dagen: Meer energie door goede voeding

Nog 102 dagen: Bikkelen door de regen

Nog 103 dagen: Tijd voor een lazy sunday

Nog 104 dagen: Let's get started

Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag

Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment

Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp

Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan