kookstudio

Ik ben een bijzonder eigewijze kok. Nu hoeft dat op zich helemaal geen probleem te zijn, maar in mijn geval is dat het wel. Ik blijf continu dezelfde fouten maken en ook qua niveau kom ik niet vooruit. Een beetje 'scholing' op dit gebied is daarom geen overbodige luxe. En dus ga ik op kookcursus. Eentje voor beginners op precies te zijn.

Lees meer...


Werken, werken, werken. Ik leek de afgelopen maanden bijna niets anders te doen. De spaarzame vrije tijd die ik had ging 'op' aan hardlopen en bijtanken. Op zulke momenten staat mijn hoofd ook niet zo naar koken en verlies ik het gezonde eten ook al snel uit het oog. Snel en makkelijk was mijn credo. Toeval of niet… in die periode mocht ik een aantal superfoods van Linwoods testen.

Lees meer...


Ken je het receptenopschrijfboek van Yvette van Boven? Ik had 'm al een tijdje op mijn bureau liggen en bladerde er af en toe wat in, maar nu heb ik het boekje herontdekt! Het receptenopschrijfboek oftewel het Home made food notebook is een must have voor iedereen die altijd vergeet welke groente nou wel of niet in de koelkast bewaard moet worden, hoeveel milliliter een cup is of weleens met recepten in het Engels aan de slag wil gaan maar dan altijd op moet zoeken wat bijvoorbeeld beetroot, bell pepper of curly cale is.

Lees meer...

Toen we 10 jaar geleden ons huis kochten en van 4 keukenkastjes naar ruim de dubbele hoeveelheid gingen voelde ik me de koning te rijk. Al die ruimte! Inmiddels groeien we aardig uit onze keuken en moeten we iets creatiever omgaan met de beschikbare ruimte. En zo werd het idee geboren om een kruidenrek te maken in onze deurpost. Een gouden idee en een absolute aanrader voor een ieder die extra ruimte nodig heeft.

Lees meer...


Ooit gehoord van kruidenthee om te ontzuren? Ik tot voor kort niet. Ik kon me er werkelijk niets bij voorstellen en nieuwsgierig als ik ben wilde ik het dan gewoon proberen en ontdekken wat het is en waar het goed voor is.

Lees meer...


Met cadeaubonnen kun je me altijd blij maken. In de meeste gevallen blijven ze niet lang liggen in de la. Het is veel te leuk om 'gratis' te shoppen. Toch glipt er weleens een bon doorheen. Zo ook die van Oil & Vinegar. Ver 'over datum', maar gelukkig kon ik deze alsnog inwisselen bij de winkel waar de bon was aangeschaft.

Lees meer...


Als ik aan veganistisch eten denk, dan denk ik aan hele andere dingen dan aan de recepten die ik in het boek Vegan Delight van Saskia Roeda tegenkom. Bladerend door het kookboek kom ik echter tot de conlcusie dat ik toch al wel regelmatig plantaardig eet en dat het helemaal niet zo'n ver van mijn bed show is als ik wellicht in eerste instantie dacht.Mijn vooroordeel: het is enorm lastig, tijdrovend en saai. Maar eigenlijk past het al heel goed bij mijn levensstijl. Benieuwd of dit bij jou ook het geval is? Doe dan mee aan de winactie. Ik mag namelijk een exemplaar van het boek weggeven.

Lees meer...