Een kroketje in de bedrijfskantine, een gevulde koek uit de automaat, een zakje snoep bij het tankstation, een lunch met brood en kaas, een ontbijt met yoghurt. Ik doe het niet meer.
Sinds een aantal weken eet ik paleo en beperk ik me tot groente, vlees, vis, fruit, noten, zaden en eieren. Even ergens een drankje of een hapje doen vergt als paleo-eter wat creativiteit, maar gelukkig zijn er zaken zoals Rawsome Food Café in Arnhem.

Lees meer...

Wat eten we vandaag? De ene dag is deze vraag makkelijker te beantwoorden dan de andere dag. In het weekend kook ik vaak wat uitgebreider en zijn de recepten voor die dagen al lang van tevoren uitgezocht, maar op doordeweekse dagen moet het bij voorkeur snel en makkelijk. Patricia van Heffen van Pipfoods maakt het mij op de woensdag altijd makkelijk, want woensdag is PipDay. Op de woensdag voorziet ze mij van een healty recept, dit kan ontbijt, lunch of diner zijn. Op vrijdag wordt al een tipje van de sluier opgelicht en wordt een lijstje met ingrediënten toegestuurd.

Lees meer...

Elke maand een selectie van de mooiste producten van ambachtelijke leveranciers van over de hele wereld. Klinkt goed toch?
Een klein jaar geleden las ik op internet over de FoodWeLove box. Voor 24,95 euro per maand krijg je een box thuisgestuurd met daarin de meest uiteenlopende producten die speciaal voor ons ‘foodies’ worden geselecteerd.
Aan de hand van strikte selectiecriteria, die staan voor puur, eerlijk en de beste smaak, wordt elke maand door een selectiecommissie bepaald welke producten favoriet voor FoodWeLove zijn.

Lees meer...

Het afgelopen jaar ben ik steeds minder vlees gaan eten. Ik kan enorm genieten van een lekker beenhammetje, een goed stukje kip of een mals biefstukje, maar het hoeft van mij niet per se. Ik mis het ook niet en af en toe betrap ik mezelf er op dat ik al bijna een week geen vlees meer op mijn bord heb gehad.
Nee, een vegetariër zal ik nooit worden. Ik ga liever voor de middenweg en ben daarmee een flexitariër. Flexitariër ben je volgens Natuur & Milieu als je één of meer dagen per week (al dan geen bewuste keuze) geen vlees eet.

Lees meer...