Nog 119 dagen: een goede start gemaakt

Voedie 119 dagenDat was dag 1 van 120. Het luchtte wel op om het eens goed van me af te schrijven en mezelf te realiseren dat ik zo niet verder wil. Om dit goede gevoel vooral vast te houden heb ik vrijdagmorgen een goede start gemaakt door om 7.00 uur te gaan zwemmen. Jaren geleden zwom ik 80 banen schoolslag, maar nu ben ik weer aan het opbouwen en deed ik er normaal gesproken 50. Omdat er best een tandje bij mag, gelijk opgetrokken naar 60 banen. En dat voelt goed! Door 45 minuten te zwemmen heb ik gelijk een deel van de mezelf opgelegde beweging gehad. Een uur bewegen per dag hoeft niet zo moeilijk te zijn, als je je momenten er maar voor kiest.


Ontbijten met eieren en spek

Ontbeten heb ik met twee gebakken eieren met ontbijtspek. Na het sporten probeer ik altijd eiwitten te eten voor herstel van de spieren. Daarnaast passen eieren met spek in de paleo leefwijze, dus een slecht ontbijt kan het niet zijn. Voordeel van dit ontbijt is dat je geheid voor langere tijd goed vol zit. Naast eiwitten bevatten eieren trouwens gezonde vetten en cholesterol die de gezondheid van je brein bevorderen, maar ook veel vitaminen. Wil je meer hierover weten dan kun je op de website van Paleo Dieettips terecht en lees je wat de voordelen zijn van het eten van eieren met spek. Ik eet ze het liefst iedere dag, dus voor mij is het helemaal geen straf om hiermee te ontbijten. Ik heb ze altijd in huis, dus ben altijd verzekerd van een goed ontbijt. Overigens kun je ook heel goed tomaten of andere groenten toevoegen voor de afwisseling. 


Salade met tonijn als lunch 

Naast eieren heb ik ook een glas versgeperste sinaasappelsap gedronken en toen ik klaar was met zwemmen overigens nog een halve liter water. Wel gedoseerd opgedronken en niet in een keer! 's Ochtends moest ik werken en heb ik gedurende de ochtend twee koppen muntthee gedronken. Als tussendoortje een handje studentenhaver. Aan het einde van de ochtend mijn eerste kop koffie van de dag! Hoera, ik kan het wel. Mijn lunch bestond uit een salade van rucola, tonijn, tomaat, komkommer en paprika. Zonder dressing. Overigens was het tonijn in water van John West en dat is toch niet zo'n succes. Doe mij toch maar de tonijn in olijfolie. Dan heb je ook gelijk geen dressing meer nodig. Ik eet graag salade en probeer daarin wel te variëren. De ene keer zalm, de andere keer tonijn, soms ei of gewoon wat vegetarische balletjes. Het is best snel klaar en je kunt een flinke schaal maken. Ook avocado is lekker in de salade! 

Smoothie VoedieSmoothie met aardbei, banaan en zwarte bessen

In de middag dronk ik nog twee koppen muntthee en daarmee zat ik qua vocht op ongeveer 1,5 liter (thee en water). Het is niet allemaal water, maar thee reken ik ook maar tot de categorie water. Ik moet mezelf echt nog even beter trainen in het drinken van voldoende water. Wat hierin wel goed werkt is het maken van een kan water met daarin wat citroen. Het geeft je water direct een hele andere smaak. Als tussendoortje maakte ik vrijdagmiddag een smoothie. Ik was iets te enthousiast met het water, dus voor het onderstaande recept heb ik mijn hoeveelheid gehalveerd. Overigens heb ik de helft hiervan opgedronken.

De andere helft staat, goed afgesloten, in de koelkast.

Smoothie
10 (grote) aardbeien
2 handjes blauwe bessen
1 banaan
1 eetlepel hennepzaad
200 tot 250ml water 

Overigens kun je de smoothie ook heel goed zonder hennepzaad maken. Ik had dit nog op voorraad en in mijn poging om deze superfood (rijk aan vezels, eiwitten en onverzadigde vetten) op te maken gooi ik het tegenwoordig door mijn smoothie. Overigens realiseer ik me wel dat ik nu weer eiwitten heb gegeten… Misschien wordt dat toch iets teveel. Mijn avondeten bestond uit gegrilde aubergine, zoete aardappel, tomaatjes, wat rucola en een black angusburger. Nog een kop koffie toe en toen lopend naar het filmhuis. Daar een kop thee en toen we na een wandeling weer thuis waren als afsluiter nog een kop thee. 


Eerste dag zonder kleerscheuren doorgekomen

De eerste dag ben ik zonder kleerscheuren doorgekomen! Ik heb me aan mijn nieuwe regels gehouden. Voor wie denk: ja maar je hebt wel aardappel gegeten. Dat leg ik later uit, wat het verschil is tussen normale aardappelen en zoete aardappel. Het artikel is nu al vrij lang geworden en anders ben je morgen nog aan het lezen. Dit weekend gaat wel enigszins een uitdaging worden. We gaan naar vrienden op de camping. Ik neem een aantal zaken mee, maar voor de rest draai ik lekker mee en kies ik de juiste dingen. 

Hoe het allemaal begon: Afrap: nog 120 dagen te gaan