Voedie Nog 99 dagenDat deed pijn! Mijn arme, arme benen. Donderdagavond hardloopavond. Dit keer een training over de heide op de Posbank. Iedereen die het gebied kent weet dat je vlakke paadjes daar wel kunt vergeten als je door bos en over hei struint. Niks bleef me deze avond bespaard. Ben ik net weer op adem, wacht de volgende heuvel. Niet piepen, ik wil tenslotte ook ooit over de treden van de Chinese Muur rennen. Dan is dit peanuts. Het zijn een lange 11 kilometer, maar ik hou stand en zorg dat ik de 'pijn' vergeet door te genieten van de heide die goed in bloei staat en de hertjes die we door de hei zien rennen. En achteraf valt het allemaal best weer mee. Ik ben inmiddels wel dusdanig getraind dat ik snel herstel.



Kickstart van de dag

En is donderdag. De dag voor het grote weegmoment. Het is een goede week geweest, dus alle vertrouwen dat de dalende lijn verder is ingezet. Ik zit deze dag veel achter de computer met weinig beweging. Het nadeel van thuiswerken is dat je veel minder geneigd bent om even een pauze te houden. Zit je op kantoor dan heb je altijd wat meer afleiding heb ik het idee. Maar goed, om te zorgen voor een kickstart van de dag mijn favoriete ontbijt van avocado, banaan en blauwe bessen. Jongens, dat is zo ontzettend lekker! Door de ijskoude bessen lijkt het bijna een ijsje. Beetje kokosrasp erover en klaar.

 

Makkelijke week met veel restje

Met koffie, water en een handje nootjes kom ik de ochtend door. 's Middags als lunch een salade met sla, tomaat, paprika, augurk en zalm. Ik ben gek op honing-mosterddressing, dus dat maak ik met wat olijfolie en dat gaat over de sla. Ik skip 's middags mijn tussendoortje omdat ik zo intensief bezig ben met werk dat ik te laat ontdek dat ik nog iets moet eten. Omdat ik deze avond ga hardlopen moet ik ook om 17.00 uur alweer eten en twee keer per uur eten is een beetje teveel van het goede. We hadden deze week een makkelijke week, genoeg over van het weekend om de afgelopen dagen nog van te eten. Gemak dient soms de mens. Ik at een restje curry met linzen en pompoen voordat ik ging hardlopen. Tijdens en na het lopen kokoswater. We zijn laat terug en na het douchen en het schrijven van een blog rustig richting bed.

 

Tip van de dag: koffie met mate

Wij Nederlanders zijn behoorlijke koffieleuten. Enig idee hoeveel we per jaar gemiddeld per persoon drinken? Dat is 148 liter. Het drinken van koffie heeft voordelen, maar ook nadelen. Voor iedereen die af wil vallen heeft koffie als voordeel dat de cafeïne zorgt voor een versnelde hartslag en ademhaling. Het verhoogt het energieverbruik en zorgt ervoor dat er sneller vetten in de bloedbaan worden gelanceerd. Voor de sporters onder ons: koffie zorgt voor scherpte en energie en het helpt spierpijn onderdrukken. Wonderdrankje zou je kunnen denken. Toch niet, want wie meer dan drie koppen per dag drinkt en daar opeens mee stopt kan hier hoofdpijn en concentratieproblemen van krijgen. Ontwenningsverschijnselen! Maar slapeloosheid en nervositeit en een verhoging van het stressniveau kunnen ook een gevolg zijn van cafeïne. Met andere woorden: koffie met mate!

 

Geen update missen? Like dan de pagina van Voedie op Facebook. Met naast aankondigingen van updates ook andere nieuwtjes op het gebied van food.


Lees ook: 
Nog 100 dagen: Bijna drie weken onderweg
Nog 101 dagen: Meer energie door goede voeding

Nog 102 dagen: Bikkelen door de regen

Nog 103 dagen: Tijd voor een lazy sunday

Nog 104 dagen: Let's get started

Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag

Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment

Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp

Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan