Wat een inspirerende dag was het zaterdag! Tweehonderd ‘food passionistas’, waaronder ik, waren naar Den Haag gekomen voor het Food Passionistas Event, georganiseerd door Green Passion. Gedurende de dag waren er allerlei workshops, kon je een kijkje nemen bij de diverse stands, was er een lekkere (en verantwoorde) lunch en was er gelegenheid om met ‘foodies’ van gedachten te wisselen. Een van de workshops die ik deze dag heel graag wilde volgen was Paleolitische (oer)voeding van Annette van der Heijden, orthomoleculair kPNI therapeut.

Lees meer...

Ooit gehoord van het woord voedingsdeclaraties? Ik las het vandaag in een artikel in Spits dat ging over koken met pakjes en zakjes. Ik vind het een mooi woord, waarvan ik eerlijk gezegd wel even de betekenis op moest zoeken. Eigenlijk is het gewoon een chique woord voor de opsomming van de hoeveelheid energie (uitgedrukt in kilocalorieën en/of kilojoules), eiwitten, koolhydraten en vetten per 100 gram of 100 ml en soms per portie.
Interessanter nog was de mening van foodblogger Karin Luiten over het gemak waarmee wij Nederlanders naar een pakje of zakje grijpen.

Lees meer...

Eten in een sterrenrestaurant. De man en ik houden er van. Inmiddels staat de teller van onze bezoeken aan sterrenrestaurants op drie (De Kromme Dissel in Heelsum, De Leest in Vaassen, Kaatje aan de Sluis in Blokzijl). Van de week werden de Michelinsterren 2014 uitgereikt en dat maakte me nieuwsgierig naar het aantal sterrenrestaurants in Nederland.

Lees meer...