Voedie Nog 83 dagenMijn hele weekend staat in het teken van werken. Dat betekent een beetje puzzelen met maaltijden en beweging. De weekplanning die ik eerder deze week maakte bleek te ambitieus. Nee, laten we het anders zeggen. Het is wel te doen, maar dan moet je niet op het laatste moment nog inkopen moeten doen op verschillende adressen. Supermarkten zijn wel tot 21.00 uur open, maar de toko niet bijvoorbeeld. Dat ging het dus toch niet worden. Dan maar teruggrijpen op vertrouwde recepten. Na de lange duurloop van vrijdag was zaterdag een bewuste rustdag. Ik ben goed uit de strijd gekomen, want geen centje (spier)pijn. Kijk, dat moeten we hebben. Tijdig ontbrekende voedingsstoffen aanvullen en dan kun je meer aan dan je denkt.

Na 5 wekenEn dan is het weer vrijdag. Tijd om te wegen. De afgelopen week was best wisselvallig. Met Thais eten, een pizza, onvoldoende water drinken en wat minder beweging dan gepland en gewenst. Ook heb ik nog helemaal niet het idee dat ik aan het afvallen ben. Mijn broek zit weliswaar iets ruimer, maar verder kan ik het echt nog niet merken. Soms is dat best frustrerend, want ik wil wel graag het resultaat merken. Gelukkig hebben we de weegmomenten nog. De weken vliegen voorbij en ik heb nu steeds minder de neiging om tussendoor op de weegschaal te gaan staan. En ik snap ook wel waarom, want ik heb niet het idee dat ik deze week ook maar iets ben afgevallen, daarvoor ben ik volgens mij niet strikt genoeg geweest.

Voedie nog 85 dagenRustdag vandaag qua beweging. Mijn lichaam moet nog even wennen aan de bootcamp in combinatie met de intervaltraining. Ik heb her en der wat pijntjes en wil het niet forceren. Er is nog een legitieme reden voor een dag zonder sport. Op vrijdag loop ik namelijk mijn lange duurloop van 22 kilometer en daar wil ik wel uitgerust voor zijn. Ook qua voeding probeer ik er op te letten dat ik een goede bodem leg voor de grote inspanning die gaat komen. Mijn dag begin ik daarom met kwark met een flinke lading fruit (aardbei en kiwi), honing en kaneel. Ik maak gelijk een pot thee die ik tijdens het werken leeg kan drinken. Ik heb echt moeite om voldoende water te drinken en moet daar echt meer op gaan letten.

Voedie Nog 86 dagenEindelijk, eindelijk, eindelijk weer een eetplanning gemaakt. Ik gaf het een tijdje geleden als de ultieme tip, maar het lukt me nog niet om dit zelf consequent te doen. Terwijl het zoveel werk scheelt! Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik de eetplanning maakte omdat ik gerechten uit kookboeken wil maken die ik heb ontvangen om te reviewen. Soms is het even zoeken naar bepaalde ingrediënten en dan werkt het niet om op stel en sprong met een gerecht aan de gang te gaan. Een goede voorbereiding is het halve werk. En dus ging ik aan de slag met een planning voor woensdag tot en met zondag. Inspiratie haalde ik uit de boeken Vegarabia en SLA. Het eerste gerecht waarmee ik aan de slag ging was boekweitrisotto.

Voedie Nog 87 dagenHet officiële marathonschema is inmiddels begonnen. Dat betekent dat de laatste dertien weken zijn ingegaan. De trainingen van de club zal ik de komende weken niet vaak bijwonen aangezien ik mijn eigen schema volg. Een schema waarin behoorlijke pittige intervallen zijn opgenomen en waar ik weer vol aan de bak moet. 's Ochtends moest ik eerst nog werken, maar om me mentaal voor te bereiden had ik gelijk mijn loopspullen al aangetrokken. Dat is het voordeel van werken vanuit huis. Niemand die het ziet… Maar voordat het zover was werd er eerst nog ontbeten en geluncht. Op loopdagen probeer ik altijd goed rekening te houden met wat ik eet zodat ik daar onderweg geen last van krijg. Dat je eten omhoog komt of krampen krijgt wil je gewoon niet hebben.