VarkensHet blijft een worsteling. Ik wil best biologisch vlees eten, maar vindt het dan vaak eigenlijk toch weer te duur. En dat niet alleen, ook weet ik niet goed waar het vandaan komt en of het echt wel zo biologisch en zoveel beter is. Voor kritische consumenten zoals ik zijn er gelukkig alternatieven. Via koopeenvarken.nl koop je vlees dat direct van de boer aan de consument wordt geleverd en dat bovendien ook nog eens goed betaalbaar is.

Lees meer...

Lombardia hot drinksIk ben een groot liefhebber van koffie en thee, maar soms heb ik weleens zin in een ander soort warme drank. Maar wat dan? Ik drink alleen zwarte koffie en met allerlei andere koffievarianten maak je mij niet blij. Van warme chocolademelk gruwel ik en dan ben je wel vrij snel door je assortiment warme dranken heen. Onlangs ontdekte ik de Lombardia hot drinks. In België zijn deze hot drinks met schuimlaag al enorm populair en nu zijn ze in de soorten GingerLove, GreenLove en Coconut Vibrations ook in Nederland verkrijgbaar.

Lees meer...

OntbijtwkKen je de uitdrukking ontbijt als een koning, lunch als een keizer en dineer als een bedelaar? Ik geloof er heilig in dat je nooit je ontbijt over moet slaan en dat het de meest belangrijke maaltijd van de dag is. Waar haal je anders de energie vandaan? Ik probeer daarnaast altijd zo gevarieerd mogelijk te ontbijten. 

Lees meer...

Bio10daagseWil jij daggastblogger worden tijdens de Bio10daagse (18 t/m 27 september)? Een vraag waar ik niet lang over na hoef te denken. Ja natuurlijk! En dus is vrijdag 19 september ‘mijn’ dag. Als blogger krijg je een biologisch product toegewezen waarmee je aan de slag gaat. Ik mag me storten op de belangrijkste maaltijd van de dag; het ontbijt. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Hoe ik heel Nederland ga inspireren lees je vrijdag!

Lees meer...

Ik kan terugkijken op een rustige week zonder echte uitschieters. Ik drink nog steeds iedere morgen lauwwarm water met citroen. Ik kan nog niet zeggen dat ik ontzettend profijt heb van de voordelen (pijsvertering bevorderen, meer energie geven en ontgiftend werken), maar ik kijk het nog wel even aan. Het weekend werd ik in de watten gelegd door manlief die niet alleen recepten had gezocht voor de beide dagen, maar ook nog eens zelf in de keuken stond. Ik heb er goed van genoten. Wat ik de rest van de week nog meer heb gegeten lees je in mijn nieuwste eetdagboek. 

Lees meer...

De week is weer voorbij gevlogen. Een week waarin ik met een nieuw experimentje ben begonnen, maar ook een week waarin ik me ben gaan realiseren dat ik eigenlijk meer afwisseling wil qua lunch en ontbijt. Ik val veel terug op hetzelfde en wil daar eigenlijk meer in gaan variëren, maar weet nog niet goed hoe. Wellicht moet ik eens gaan werken met een weeklijst en maaltijden gaan plannen. Iemand hier al ervaring mee? Ik ga er eens over nadenken en wellicht zie je dat in de toekomst nog eens terugkomen op mijn blog. Nu tijd voor mijn eetdagboek van afgelopen week. 

Lees meer...

De weken vliegen voorbij! Het bijhouden van een eetdagboek is even wennen omdat je steeds moet noteren wat je naar binnen stopt, maar geeft wel een goed beeld van je eetgewoontes. Ik merk dat ik op doordeweekse dagen wel redelijk goed eet, alleen het voldoende drinken blijft nog steeds een opgave. Deze week weer een leuk nieuw gerecht ontdekt, geschikt voor zowel lunch als avondeten. Door nieuwe dingen uit te proberen wil ik zorgen voor wat meer variatie in mijn eetpatroon aangezien ik nu ’s middags veelal salade eet en toch ook weleens wat anders wil.

Lees meer...