Fan van de FoodWeLove box

Elke maand een selectie van de mooiste producten van ambachtelijke leveranciers van over de hele wereld. Klinkt goed toch?
Een klein jaar geleden las ik op internet over de FoodWeLove box. Voor 24,95 euro per maand krijg je een box thuisgestuurd met daarin de meest uiteenlopende producten die speciaal voor ons ‘foodies’ worden geselecteerd.
Aan de hand van strikte selectiecriteria, die staan voor puur, eerlijk en de beste smaak, wordt elke maand door een selectiecommissie bepaald welke producten favoriet voor FoodWeLove zijn.

Regelmatig worden bekende foodies gevraagd om te helpen bij het samenstellen van de box. Zo stond september bijvoorbeeld in het teken van Enjoy Delicious Food. Deze box werd samengesteld in samenwerking met delicious. magazine. Daarin zat bijvoorbeeld de Limited Edition van Tony's Chocolonely, chorizo van De Spaanse Schuur, thee van Clipper en amandelolie van Pariani.

Happy Healthy Food
Een van mijn favoriete boxen was Happy Healthy Food, samengesteld door Bluebelle Foodworks met onder andere quinoa, kokosolie en tarwegraspoeder, Just Nuts en Happi.food, maar als liefhebber van de Italiaanse keuken viel ook La Bella Vita in de smaak met daarin onder meer Acquerello Carnaroli – Acquerello, ook wel de ‘Rolls Roys’ onder de risotto rijst, maar liefst 1 jaar gerijpt in gekoelde silo’s, biologische Porcini – Portabella Paddenstoelen, gedroogde biologische Porcini en Parmigiano Reggiano, 24 maanden gerijpt bij Giorgio Cavern.
De laatste box die ik in december ontving had Christmas Food Feast als thema, met daarin gourmet popcorn van Joe & Seph’s, biologische parelgort van Pit & Pit, kerst pancetta van Brandt & Levie en biologische Trompette de la Mort. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met de ingrediënten, maar als je niet goed weet hoe je de producten kunt gebruiken dan zijn er de receptkaarten die je uitnodigen om aan de slag te gaan.
Kortom, ik ben fan en kan niet wachten tot de box van januari wordt bezorgd met als thema Culy's Guilty Pleasures!