HappyhappyjoyjoyZullen we wat gaan eten bij Happyhappyjoyjoy? Hoor je het jezelf al zeggen? Toch is het een naam die wel blijft hangen. Dat moet ik IQ Creative en Julius Jaspers, de initiatiefnemers van dit restaurant met Aziatische gerechten dat in mei de deuren opent op de Bilderdijkstraat in Amsterdam, nageven. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik bijna nooit Aziatisch eet (een beetje verpest door slechte afhaalchinees en all you can eat wok), maar Happyhappyjoyjoy zet ik wel op mijn 'waar-ik-nog-een-keer-wil-gaan-eten-lijstje'. 

                                                                                         

Smaken uit het Oosten

Happyhappyjoyjoy belooft Aziatisch streetfood als nergens anders en een beleving waar smaken uit het Oosten op unieke wijze worden gecombineerd. Geen traditionele voor- en hoofdgerechten in dit restaurant, maar een gevarieerde kaart met kleine en verrassende Aziatische gerechten, om te delen of te proeven. En dat, naar goed Aziatisch gebruik, de hele dag door. Behalve eten is ook de selectie dranken geïnspireerd op Azië, met onder meer een Aziatische bierkaart of uitgebreide theekaart.


Culinaire invulling 

Julius Jaspers is verantwoordelijk voor de culinaire invulling van Happyhappyjoyjoy. Inspiratie deed hij op tijdens zijn reizen door landen zoals Vietnam, Thailand en China. Happyhappyjoyjoy staat voor hem symbool voor zijn liefde voor de Aziatische cultuur. Zelf ben ik nog nooit in Azië geweest en ken dit alleen van foto's en wat televisiebeelden. Ik ben benieuwd of dit restaurant me niet alleen qua sfeer, maar ook qua food kan inspireren om Azië eens met eigen ogen te gaan bekijken.

Happyhappyjoyjoy is vanaf mei dagelijks open van 11.00 uur tot 23.00 uur.