Mijn blog begon ik ruim vijf jaar geleden als soort ‘foodblog’. Ik schreef in eerste instantie over ‘eetgerelateerde’ onderwerpen, maar dat verschoof langzaam naar meer persoonlijke blogs en uiteindelijk introduceerde ik het hardlopen. Het werd een beetje een allegaartje en ik wist niet zo goed wat ik nou precies wilde. Dus, tijd voor een nieuw design en een nieuwe focus. Welkom op Voedie … on the ultrarun!

Met enige terughoudendheid noem ik mijzelf sinds een jaar een ultraloopster. Volgens de ‘definitie’ (afstanden lopen die langer zijn dan de marathon) ben ik er gewoon eentje, maar het voelt een beetje alsof ik net ben begonnen met hardlopen en voor het eerst de 5 kilometer heb gelopen. Ik wil hier eigenlijk alleen maar mee zeggen, dat ik nog helemaal aan het begin sta van mijn ultraloopcarrière. Ik heb er inmiddels twee gelopen (50 kilometer ISU en 64 kilometer Vuurtorentrail) en heb mijn vizier gericht op de 100 kilometer (eigenlijk de 100 mijl, maar laat ik eerst maar eens die grens van 100 kilometer passeren).

Ik ben geen snelle loper. Ik ben niet gezegend met het ultieme looplijf en ook niet met de souplesse om dansend over boomwortels en andere obstakels af te dalen. Maar who cares! Ik vind het leuk, verleg mijn grenzen en heb het geluk dat ik voor mijn hobby urenlang in de natuur mag ronddwalen. Want trailrunning is wat ik het liefste doe. Asfalt is voor als het even niet anders kan … Ik lees veel over ultra’s, luister naar podcasts over dit onderwerp en met alle kennis over training en voeding probeer ik te groeien. Met deze blog hoop ik jou te inspireren op wat voor gebied ook. Er zal veel voorbij komen over hardlopen. Over de materialen die ik gebruik en de loopjes die ik doe, maar ik sta ook nog steeds graag in de keuken. Eigenlijk krijg je door het lezen van mijn blog een inkijkje in mijn leven dat - zoals ik vaak gekscherend zeg – bestaat uit werken, hardlopen, eten en slapen.

Benieuwd naar mijn trainingen en trailavonturen? Volg mij op Strava