VoedieHet afgelopen jaar is voorbij gevlogen en ook de eerste maand van het nieuwe jaar hebben we al achter de rug. Inmiddels bestaat Voedie alweer een jaar. Het was een bijzonder leerzaam jaar, waarbij ik zowel online als offline veel leuke mensen heb leren kennen. Ik heb toffe foodevenementen bezocht, experimenteerde onder meer met paleo en proefde van raw lekkernijen. Naast Voedie ben ik een aantal maanden geleden ook gaan bloggen op koken.blog en sinds januari is er ook mijn eigen tweede blog www.tijdvoorsoep.nl. Verschillende platforms waar ik over uiteenlopende onderwerpen kan schrijven. En dat maakt het leuk! 

Overal lijstjes 

Voor 2015 liggen er nog genoeg onderwerpen om over te bloggen. De to do lijst is eindeloos en ik hoop dit jaar te eindigen met meer afgestreepte onderwerpen dan toegevoegde punten! Dat is het nadeel van alles leuk vinden en iedere keuken willen proberen. Je ziet zoveel lekkere dingen die je wilt gaan maken, dat soms het einde zoek is. Ik heb lijstjes in mijn telefoon, in mijn agenda, op mijn bureaublad van mijn laptop, in speciale mappen en daarnaast scheur ik ook nog regelmatig van alles uit tijdschriften. Herkenbaar? 

Mijn persoonlijke bloghoogtepunten 

Zoals gezegd schreef ik het afgelopen jaar over een heleboel leuke onderwerpen. Een top 5 van best gelezen blogs deelde ik kortgeleden nog met jullie. Ik schreef echter niet alleen over food op mijn eigen blog, maar ook op koken.blog, Tijd voor soep en op de website van het Food Film Festival. Het 1-jarig bestaan van Voedie leek me een leuke aangelegenheid om eens terug te blikken op mijn persoonlijke bloghoogtepunten: 

1. Rutger bakt feestelijk 

Van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt heb ik helemaal niets gezien en dus ‘kende’ ik Rutger helemaal niet zo goed toen ik voor koken.blog naar zijn boekpresentatie ging. Maar wat was het leuk om Rutger zo bezig te zien met zijn passie en te zien hoe hij ons bloggers ook enthousiast wist te maken. 

2. Het is altijd tijd voor Soepp 

Mijn bezoek in september aan Soepp in Alkmaar inspireerde mij om een blog te beginnen over soep. Grappig hoe je tijdens een dagje uit opeens op een plek terechtkomt waar je gelijk enthousiast van wordt en waar je iets mee wilt doen. Binnen Voedie vond ik het niet echt passen en dus bedacht ik een naam en ben ik deze website met recepten, nieuwtjes en andere leuke soepgerelateerde onderwerpen verder aan het uitwerken. 

3. De meester aan het werk

Tijdens het Food Film Festival maakte ik onderdeel uit van de redactie die via de website van het festival verslag deed. Een hele nieuwe ervaring voor mij waar ik compleet blanco in ben gedoken. Terwijl medeschrijvers het programma van tevoren hadden bekeken en hun voorkeuren hadden opgegeven, was het voor mij een verrassing waar ik heen werd gestuurd. En wie had ooit gedacht dat ik vrijwillig zou kijken bij het uitbenen van een varken!  

4. Pizza met een bodem van bloemkool 

Als ik op een blog veel reacties heb ontvangen, dan is het wel over de blog waarin ik schreef over een pizza met een bodem van bloemkool. Een gezond alternatief door in plaats van deeg bloemkool te gebruiken. Mensen konden zich niet voorstellen dat dit lekker kon zijn, maar ook ik als ‘niet zo’n liefhebber van bloemkool’ vond het voor herhaling vatbaar. Een van de leuke dingen aan een foodblog is wel dat je dit soort dingen gaat proberen en hiermee ook andere mensen aan het denken kunt zetten. 

5. Sneller lopen door bewust te eten 

Het afgelopen jaar heb ik een aantal maanden paleo (eten zoals de oermens) gegeten. Een bijzonder leuk experiment waarbij je je heel goed gaat realiseren hoeveel meer je naar binnen gooit dan je eigenlijk nodig hebt. Ieder pondje gaat door het mondje hoor je vaak, maar dat realiseer je je des te meer als je even helemaal teruggaat naar de basis. Ik heb tot mijn marathon paleo gegeten en er regelmatig over geschreven. Het resultaat? Flink wat kilo’s minder en een heel mooi persoonlijk record op de marathon! 

Mijn goede voornemens

In 2015 hoop ik wederom weer veel leuke ontdekkingen te doen op het gebied van food. Nieuwe eettentjes, bijzondere producten, foodevents, kookboeken die je het water in de mond doen lopen, noem het maar op. Er is nog genoeg te leren, ervaren en te beleven.