Top 5Het einde van het jaar is de gelegenheid bij uitstek om terug te blikken. 2014 Was het jaar dat ik ben begonnen met bloggen over food. Het waren leerzame maanden. Bijzonder om te ervaren dat steeds meer mensen Voedie zijn gaan volgen en ook via Facebook, Twitter en Instagram heb ik een trouw publiek opgebouwd. Ik publiceerde afgelopen jaar over de meest uiteenlopende onderwerpen, variërend van mijn ervaringen met paleo tot reviews van restaurants of producten en van recepten tot nieuwtjes. Welke artikelen bij mijn lezers het meeste in de smaak vielen lees je in deze blog.

De top 5 van de best gelezen artikelen ziet er als volgt uit: 

1. Pizza met een bodem van bloemkool

Dit artikel is niet alleen het best gelezen artikel, maar ook een blog waar het meeste ‘commentaar’ op is gekomen. Velen verklaarden mij voor gek toen ik vertelde dat ik een pizza met een bodem van bloemkool had gemaakt. Bij het woord pizza denk je hoogstwaarschijnlijk gelijk aan een deegbodem belegd met allerlei groenten en/of vlees, maar deze alternatieve pizza is niet alleen leuk om te maken, maar ook nog eens heel lekker.

 

2. Smullen van bananenbrood

Ik heb even aan de benaming bananenbrood moeten wennen. In mijn fantasie zag ik dan direct een smeuïg, erg naar banaan smakend baksel voor me. Niet iets waar ik warm voor liep. Ik heb het afgelopen jaar op verschillende manieren bananenbrood gemaakt, maar deze variant zonder suiker is toch wel de lekkerste.

 

3. Hier en Nu in Breda

Hoe leuk is het als je een van de eerste gasten van een pop-up lunchgelegenheid bent? Het gebeurde me deze zomer in Breda. Gedurende drie maanden was Hier en Nu aan de Vlaszak gevestigd en kon je hier terecht voor je portie superfoods, supergoods en supermoods. Jammer dat Hier en Nu inmiddels niet meer bestaat, maar ik heb goede hoop dat dit concept in Breda wel weer ergens anders opduikt.

 

4. Mijn eerste dag paleo

In de eerste maanden van 2014 ben ik me gaan verdiepen in paleo, het eten als de oermens. Gedurende een aantal maanden heb ik me qua eten beperkt tot groente, fruit, eieren, noten, zaden, vlees en vis. Interessant om eens helemaal terug te gaan naar de basis en te kijken in hoeverre deze levensstijl bij mij zou passen.

 

5. Rawsome Arnhem: beleef puur

Ooit van raw food gehoord? In Arnhem zit een raw food café waar je onder meer ontzettend lekkere gebakjes kunt eten die glutenvrij, zuivelvrij en vrij van geraffineerde suikers zijn. Ik volgde bij dit café, met de naam Rawsome, later in het jaar ook een workshop en leerde hoe ik zelf ook overheerlijke taarten kon maken. Een openbaring dat je ook zonder suiker en ‘traditioneel’ deeg heel goed een smaakvolle taart kunt maken!