Lunchbox Rosti MepalLunchtrommeltjes hebben bij mij jarenlang doelloos in de kast gelegen. Ik vond het niet meer van deze tijd en plastic zakjes waren in mijn ogen veel handiger dan die grote lelijke ondingen die nooit in je tas passen. Sinds ik als lunch salades eet heb ik noodgedwongen de bakjes weer uit de kast gehaald, maar de ene keer lekte een bakje en de andere keer werden bijvoorbeeld mijn croutons zacht. Ik moest ook altijd mijn eigen bestek meenemen, maar dat zweefde dan ook rond in mijn tas. Niet ideaal! Van Rosti Mepal mocht ik de lunchbox To Go Elipse testen. En die is fijn!

 


Geschikt voor veel doeleinden

Stop niet gelijk met lezen als je geen salades eet als lunch. De lunchbox van Rosti Mepal is namelijk voor veel meer doeleinden geschikt dan alleen salades. Wat dacht je van je restje pasta, stamppot of je gerecht met linzen. De lunchbox bestaat uit verschillende onderdelen. Naast het bakje voor je brood (want dat kan natuurlijk ook gewoon!), salade of warme prak is er nog een apart compartiment waar je bijvoorbeeld je bestek kunt bewaren, je brood of andere delen van je maaltijd die je niet bij je hoofdmaaltijd wilt bewaren. Ook wordt er een apart klein bakje bijgeleverd voor bijvoorbeeld je dressings, croutons, pitten of wat noten.

 

Voor de warme maaltijd

Lunchbox To Go ElipseDe lunchbox kun je zo in de magnetron schuiven. Verwijder dan wel het grijze compartiment, deze is niet magnetronbestendig! Als je net als ik in het verleden op een plek werkt waar je wel een magnetron hebt staan, maar geen bestek, dan is deze lunchbox ook ideaal in gebruik. In het grijze gedeelte van de lunchbox is genoeg ruimte voor een vork of mes. Met eerdere lunchbakjes moest ik mijn bestek bewaren tussen de stukjes tomaat, sla en paprika. Je kunt je voorstellen dat het verre van ideaal is om dit tussen je eten vandaan te moeten plukken.

 

Afvalberg verminderen

Een ander groot voordeel van deze lunchbox is dat ik niet zoveel plastic zakjes meer hoef weg te gooien en op die manier ook een beetje meehelp om de afvalberg te verminderen. Alles past nu en na gebruik gaat de lunchbox bovendien zo de vaatwasser in. De lunchbox heeft voor mij de perfecte afmetingen. Nam ik in het verleden nog weleens teveel eten mee en zat ik tegen mijn zin in alles op te eten, nu past er precies genoeg in! De box sluit ook goed af, dus hoef ik niet meer bang te zijn voor lekken.

 

Ideaal kerstcadeau

Ben je nog naarstig op zoek naar een kerstcadeau of een aanvulling van je verlanglijstje, dan is deze lunchbox misschien een idee. Via de webshop van Rosti Mepal betaal je nu geen 14,99 euro maar 9,99 euro. Koopje! De box is er in de varianten wit, zwart, aqua, rubine red en lime. Verder is de box vrij van BPA.