Yvette van BovenOp Heel Holland Bakt na en enkele films en documentaires, kijk ik eigenlijk niet tot nauwelijks naar programma's over koken. Ik ken mensen die dagelijks naar 24Kitchen kijken en wegdromen bij gerechten die ze vervolgens nooit zelf gaan maken. Zo zonde van mijn tijd. Ik duik liever zelf de keuken in om te experimenteren nadat ik ergens over heb gelezen of naar aanleiding van tips en tricks van internet. Voor Yvette van Boven maak ik echter een uitzondering. Zij is van maandag 17 tot en met vrijdag 28 augustus bij de VPRO op NPO2 te zien met haar eigen kookprogramma Koken met Van Boven. In vind haar kookboeken super. Niet alleen vanwege de recepten, maar ook door de vormgeving. Dat ik hierin niet alleen sta blijkt wel uit het feit dat Home made een van de best verkochte kookboeken van Nederland is!  


Pesto maken van Tuinmansverdriet

Wist jij dat groene asperges gewoon in de Hollandse duinen groeien en je ze daar kunt plukken? Of dat je van (het voor mij onbekende) Tuinmansverdriet, oftewel het onkruid zevenblad, pesto kunt maken? In Koken met Van Boven trekt Yvette er iedere aflevering op uit om haar ingrediënten te plukken in de natuur of op te halen bij de boer, imker of tuinder. Dat je ook prima duurzaam kunt koken met ingrediënten uit de buurtsuper blijkt wel in de aflevering waar Yvette van afgeprijsde bosbessen en aardbeien een spectaculaire oude bessentaart maakt. 

Groenten van het seizoen

Ik doe het zelf helaas nog veel te weinig en laat me altijd weer afleiden of verleiden tot andere gerechten, maar consequent koken met de groenten van het seizoen staat hoog op mijn lijstje. Wellicht dat ik na het zien van Koken met Van Boven eindelijk weer een keer een stap in de goede richting zet. Ik ben vooral ook benieuwd naar de tips & tricks voor in de keuken die tijdens het programma worden gegeven. Noteer alvast in je agenda: maandag 17 tot en met vrijdag 28 augustus (alleen op werkdagen) om 19.25 uur bij NPO2. Ga jij kijken?