Dafne van der MeerOp verschillende blogs zag ik de afgelopen tijd de 25 foodvragen tag voorbij komen. Niet alleen leuk om in te vullen, maar vooral ook leuk om te lezen. Bij het lezen van de antwoorden van andere bloggers beleefde ik vele oh ja momenten en dat zullen jullie bij het lezen van mijn antwoorden ook ongetwijfeld hebben. Na het lezen van deze blog weet je precies wat mijn guilty pleasure op foodgebied is, wat er nog op mijn bucketlist staat, wat mijn lievelingseten is en wat ik absoluut niet lust.

1. Wat is je favoriete ontbijt?
Op doordeweekse dagen een smoothie waarbij ik als basis groente gebruik die over is gebleven van voorgaande dagen. In het weekend eet ik het allerliefste een gebakken ei, gemaakt door manlief. Hij weet me iedere keer weer te verrassen met speciale combinaties.

2. Hoe drink je je koffie?

Zwart.  

3. Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Filet Americain sweet onions met ei en ui.

4. Soep of salade?

Soep voor winterdag en salade in de zomer.

5. Wat is je favoriete kookboek?

The Green Kitchen Travels van David Frenkiel & Luise Vindahl. Een van mijn laatste aanwinsten. Een boek waar ik regelmatig doorheen blader en uit kook. Mooie vormgeving, leuke recepten. 

6. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Nooit meer zoet

7. Welke keuken (land) is je favoriet?

De Italiaanse keuken staat met stip op 1!

8. Wat is je favo foodfilm?

Julie & Julia. Het kookboek De Kunst van het Koken staat ook in mijn boekenkast en na het kijken van de film dacht ik even: dit ga ik ook doen en wie weet komt er over tig jaar een remake die dan Dafne, Julie & Julia wordt genoemd. Maar eerlijk is eerlijk, de Franse keuken is niet helemaal mijn ding. Het blijft dus bij dromen. 

9. Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Carrot cake van de Starbucks. Ongetwijfeld zijn er plekken waar je veel betere carrot cake kan krijgen, maar wat mij betreft hoort carrot cake bij Starbucks en kan ik lang niet altijd de verleiding weerstaan. 

10. Wie is je grootste inspiratiebron?
Pff... pas. 

11. Thuis koken of uit eten gaan?
Uit eten gaan. En dan bij voorkeur bij sterrenrestaurants. Denk niet dat ik daar wekelijks zit, maar de keren dat we daar eten geniet ik enorm van de kunstwerkjes op mijn bord en neem ik me iedere keer voor ook zoveel aandacht aan mijn eten te besteden.

12. High end of Low profile?
High end dus (als vervolg op vraag 11) ;-)

13. Wat is je lievelingsrestaurant?
De Kromme Dissel. Sterrenkwaliteit in een ongedwongen sfeer.

14. Boodschappen doe ik bij…
Albert Heijn XL. Lang leve het uitgebreide assortiment. Daarnaast zou ik graag meer lokale producten willen gaan eten, maar dat blijft vooralsnog beperkt tot pompoenen en soms wat appels van de boer.

15. Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is....
Jeetje... Parmigiana di melanzane tijdens onze vakantie op Salina schiet me als eerste te binnen.

16. Wat is je favo cocktail?
Long Island Ice Tea.

17. Koffie met George (Clooney) of Rowan Atkinson (Mr. Bean)?
Kiezen uit twee kwaden, maar dan maar koffie met George.

18. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Vitamix. Een hele investering, maar het is het absoluut waard.

19. Mijn favo snack is…

Kaassoufflé met pindasaus.

20. Wat zit er op jouw pizza?

Het liefst heel veel kaas.

21. Wat lust je echt niet?

Spruitjes. Had je me deze vraag overigens 20 jaar geleden gesteld dan was de lijst een stuk uitgebreider geweest en lustte ik meer niet dan wel. Gelukkig is dit tegenwoordig wel anders en lust ik een stuk meer. 

22. Mijn favoriete foodblog is…

Mijnpaleokeuken.nl

23. Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…
Ik had hier sprinkhanen kunnen antwoorden, maar toen de kans zich voordeed durfde ik het toch niet aan... 

24. Wat staat er op je food bucket list?
Eten bij De Librije en een Italiaanse kookworkshop.

25. Ik kan niet leven zonder…
Koffie. Ik ben enigszins verslaafd...