VerlanglijstjeHoe ziet jouw verlanglijstje eruit? Het zal je niets verbazen dat op mijn verlanglijstje eigenlijk alleen maar dingen staan die met food te maken hebben. Ik zet de top 5 van mijn verlanglijstje (die in werkelijkheid natuurlijk oneindig veel langer is) voor je op een rijtje. Hoe hard ik ook zal zingen voor de schoorsteen of onder de kerstboom, lang niet al mijn wensen zullen in vervulling gaan. Maakt ook niet uit, er moet wel iets te wensen overblijven.

 


Nou, daar gaan we dan.... Met stip op nummer 1.....

Kitchenaid1. KitchenAid
De mixer/keukenrobot van KitchenAid (en dan bij voorkeur ook in deze kleur) staat echt met stip op nummer 1. Het is niet goedkoop, maar zou oh zo handig zijn alleen al om het deeg goed te kneden! Een tijdje geleden heb ik tijdens een workshop met de KitchtenAid gewerkt en dat sterkte me alleen maar meer in het feit dat ik dit apparaat graag wil hebben. Ik spaar nog even door, want met alleen de aanschaf van de mixer ben je er nog niet. Er zijn ook tal van hulpstukken te koop.Servies2. Servies

Ik hamster soepkommen, borden en schalen. Het liefst uit ‘grootmoederstijd’. En nee, ik heb niet snel genoeg. Ik maak regelmatig foto’s voor mijn blog of voor een post op social media en steeds hetzelfde servies gaat dan ook vervelen. Naast het ouderwetse servies zoek ik ook nog naar een mooi modern servies. Geen wit, want uit ervaring weet ik dat dat na zes jaar gebruik wel gaat vervelen!

Keukenweegschaal

3. Digitale weegschaal

Het voordeel van een keukenweegschaal zonder batterijen is dat deze het altijd doet. Na een tijdje een digitale weegschaal te hebben gehad waarbij de batterijen steeds razendsnel leeg waren, zijn we weer teruggegaan naar onze vertrouwde weegschaal. Nadeel hiervan is dat je niet altijd tot op de gram nauwkeurig kunt wegen en dat je altijd loopt te draaien aan de schijf. Kortom, ik wil weer een keer een digitale weegschaal waarbij ik het gewicht zo af kan lezen!Persiana4. Kookboek Persiana

Ik houd van de Midden-Oosterse keuken. De bulgur, granaatappelpitten, pistachenoten, harissa en dan niet te vergeten alle overheerlijke kruiden(mengels). In mijn kookboekenverzameling heb ik eigenlijk nog geen boek over de Oosterse keuken, dus deze is meer dan welkom.

Pizzarette1

5. Pizzarette

Op gourmetten ben ik zo onderhand wel uitgekeken, maar de Pizzarette geeft gourmetten weer een hele nieuwe dimensie. Hoe leuk is het om mini-pizza’s te maken! Lekker met olijven, tomaten, kaas en wat ham of met pittige worst of....Wat staat er op jouw verlanglijstje?