Lombardia hot drinksIk ben een groot liefhebber van koffie en thee, maar soms heb ik weleens zin in een ander soort warme drank. Maar wat dan? Ik drink alleen zwarte koffie en met allerlei andere koffievarianten maak je mij niet blij. Van warme chocolademelk gruwel ik en dan ben je wel vrij snel door je assortiment warme dranken heen. Onlangs ontdekte ik de Lombardia hot drinks. In België zijn deze hot drinks met schuimlaag al enorm populair en nu zijn ze in de soorten GingerLove, GreenLove en Coconut Vibrations ook in Nederland verkrijgbaar.

 

Citrusvruchten, gember en specerijen

Tijdens een Lifestyle event kreeg ik de gelegenheid om deze warme dranken te proeven. Ik begon met de GingerLove, een mix van citrusvruchten, gember en specerijen, en moest eerlijk gezegd even aan de smaak wennen, maar na twee tot drie slokken was ik om. Lekker om een keer iets anders warms te drinken dan koffie of thee. En niet alleen lekker, de toevoeging van gember zorgt ook nog eens voor een dosis energie en het ondersteunt de spijsvertering.

 

Bijzondere brouwsels

GingerLove werd ontwikkeld door Alain Indria, de man achter het beroemde vegetarische restaurant Lombardia in Antwerpen. Alain Indria reisde als jonge professionele surfer de wereld rond en kwam zo heel vroeg in aanraking met talloze bijzondere smaken uit alle windrichtingen. Omdat Alain geen koffie- of theedrinker was, experimenteerde hij met bijzondere brouwsels van verschillende fruitsappen en kruiden. De Lombardia hot drinks zijn daar het resultaat van.

Lombardia hot drinks

GreenLove en Coconut Vibration

Naast GingerLove is er ook de Coconut Vibrations, een gezonde mix van biologische ananas en wilde kokosnoot vol vitamines en anti-oxidanten die zorgen voor boost voor je immuunsysteem. En dan heb je nog GreenLove, een mix van biologische appels en Japanse Matcha thee, een biologische groene thee vol anti-oxidanten en rijk aan ijzer. De hot drinks zijn lactose- en glutenvrij, passen in een veganistische leefstijl en dragen het Max Havelaar Fairtrade keurmerk.

 

Genieten van je hot drink

Een doosje hot drinks met zeven sachets met poeder kost 11,80 euro en is onder meer verkrijgbaar bij De Tuinen. En nee, dat is inderdaad niet goedkoop, maar het is ook niet zo dat je hier, net als koffie en thee, eindeloos van door blijft drinken. Een kopje per dag (33kcal per kop) is meer dan voldoende! Kies je moment, zoals een ander bijvoorbeeld geniet van een goed glas wijn.