Bio10daagseWil jij daggastblogger worden tijdens de Bio10daagse (18 t/m 27 september)? Een vraag waar ik niet lang over na hoef te denken. Ja natuurlijk! En dus is vrijdag 19 september ‘mijn’ dag. Als blogger krijg je een biologisch product toegewezen waarmee je aan de slag gaat. Ik mag me storten op de belangrijkste maaltijd van de dag; het ontbijt. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Hoe ik heel Nederland ga inspireren lees je vrijdag!

 

Samen genieten

‘Samen eet het lekkerst’ is dit jaar het thema van de Bio10daagse. Samen aan tafel, genieten van de maaltijd. Het moment bij uitstek om even bij te praten of het nou is met je partner, familie of vrienden. Tijdens de Bio10daagse zijn er allerlei leuke acties waarbij mooie prijzen te winnen zijn, kun je profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen, maar word je ook vooral uitgenodigd om samen te gaan koken. 

 

Biologische voeding

De Bio10daagse is voor mij persoonlijk weer even een goed moment om na te denken over hoe ik sta tegenover biologische voeding. Als ik kijk naar de boodschappen die ik wekelijks in mijn karretje stop, is zo’n 20% biologisch. Het is slechts een klein percentage, want ik grijp nog steeds automatisch naar de vertrouwde merken. Dit terwijl ik bij mijn keuzes voor restaurants of lunchgelegenheden wel altijd kijk of ze werken met biologische producten. Groente koop ik ook steeds meer biologisch, op de markt of bij de lokale boer.

 

Betere kwaliteit en smaak

In mijn beleving is biologisch een stuk duurder. En dat is wellicht in veel gevallen ook zo, maar biologisch betekent ook een betere kwaliteit en smaak en het ontbreken van smaakversterkers. Eigenlijk hoeft het ook niet zo moeilijk te zijn. Beter twee keer per week een goed stuk vlees op je bord dan vier keer per week een kiloknaller! Ik zal de Bio10daagse vooral gebruiken om me verder te gaan verdiepen in biologisch en ervaren in hoeverre het gebruik van biologische producten voor mij toegevoegde waarde heeft. Biologisch eten past weliswaar in mijn bewuste leefstijl, maar betekent dat dat ik voor 100% biologisch ga of ben ik ook tevreden met 50%?