Ik ben gek op cadeautjes en verrassingen. Aangezien ik (net als ieder ander) maar een keer per jaar jarig ben en het ook alleen op 25 en 26 december kerst is, moet ik iets anders verzinnen om wat regelmatiger verrast te worden met een leuk cadeau. Het liefst dan ook nog met iets wat helemaal bij mij als foodie past. Een uitkomst is de foodbox. Er zijn boxen met groente, zoals de Streekbox of Hello Fresh, maar er zijn ook foodboxen met delicatessen, zoals Food We Love en sinds kort ook Foodelicious. Ik ontving de eerste box van Foodelicious en laat je zien wat er zoal in zo’n doos zit.

 

Food We Love

Tot enige tijd geleden ontving ik maandelijks de Food We Lovebox met verschillende delicatessen. Een mooi verzorgde box met verschillende producten, mooie receptkaarten en uitgebreide informatie. Niks mis mee zou je zeggen. Klopt, maar toch werd ik niet meer zo blij van de box. Waarom? Ik kan het je niet zeggen, maar feit is dat de producten steeds langer bleven liggen en niet gebruikt werden. Ik zegde de box op, maar bleef wel een beetje met een leeg gevoel achter.

 

Kennismaking met Foodelicious

Via social media had ik al wat informatie over de Foodeliciousbox voorbij zien komen. Nadat ik onlangs een bezoek bracht aan de winkel in Rotterdam en me daar vergaapte aan alle producten wilde ik meer... Aangezien ik niet altijd naar Rotterdam kan om inkopen te doen bij Foodelicious, moest Foodelicious maar naar mij toekomen. Ik schreef me in voor de Foodeliciousbox en vorige week was het zover. Mijn eerste box werd bezorgd. Het bleek niet alleen voor mij de eerste box te zijn, maar voor iedereen die zich had ingeschreven. Ik was in de veronderstelling dat de box al geruime tijd bestond, maar ik had (samen met vele anderen weliswaar) de primeur. Leuk toch?

 

Vol verwachting

Vol verwachting opende ik het pakket. Ik was heel benieuwd wat ik aan zou treffen. De box was gevuld met zowel gloednieuwe items van Foodelicious als producten die al langer in het assortiment zitten en had ‘zomerse lekkernijen’ als thema. Wat trof ik aan in de box:
1. Louisana Cajan Rub uit Zuid-Afrika (kruidenmix voor barbecue of grill)
2. Robuuste Jack de Ribbert barbecuesaus (gloednieuwe saus, gemaakt door de chefs van De Hofnar restaurants in Maassluis en Vlaardingen)
3. Foodelicious basilicumolie (volgens Foodelicious de beste basilicumolie die ze hebben kunnen vinden)
4. John Lemon rabarberlimonade (zonder conserveringsmiddelen)
5. Lemon Sencha groene thee (de best verkochte thee uit het assortiment van Foodelicious)
6. Foodelicious zomerse Zwitserse kogeltruffels (gemaakt in het eigen Foodelicious chocolab, met de smaken limoncello, kokos en gianduja (amandel)
7. La Mere Poulard boterkoekjes met chocolate chips (traditionele Franse koekjes, nieuw in het assortiment)
8. Engelse fudge met zeezout
9. Torres truffelchips (zonder smaakversterkers en met echte truffel)

 

Conclusie

Met de eerste box heeft Foodelicious wat mij betreft een goede start gemaakt. Kan ook bijna niet anders als je truffelchips in de box stopt. Ik proefde dit eerder al in de winkel en weet dus al hoe lekker deze chips is voor truffelliefhebbers. Minpuntje voor mij is de hoeveelheid ‘snoep’. Naast fudge ook nog kogeltruffels. Een van de twee was wat mij betreft genoeg geweest. Naar de kogeltruffels ben ik wel heel benieuwd, voor de fudge loop ik niet echt warm. Waar ik wel van geniet zijn de mooie verpakkingen van de Louisana Cajan Rub en de La Mere Poulard boterkoekjes met chocolate chips. Ook de rabarberlimonade valt in de smaak. Ik heb het weliswaar nog niet geproefd, maar het is wel weer wat anders dan anders en op deze manier kan ik mooi kennismaken met dit drankje.
De groene thee had voor mij ook vervangen mogen worden door een wat meer verrassende theesoort, maar zoals al eerder aangegeven is de box een mix van bestaande populaire producten en nieuwe aanwinsten. Bij de box zit een A4 met daarop een beschrijving van de producten, hun herkomst en er worden indien relevant ook suggesties gegeven voor het gebruik. Ben ik overall gezien happy met de box? Ja, dat ben ik. Ik kijk uit naar de volgende box die over twee maanden wordt bezorgd. Ik ben vooral heel benieuwd hoe de Foodeliciousbox zich gaat ontwikkelen en of deze box me langer weet te boeien dan Food We Love.