Met enige vertraging hierbij alsnog mijn eetdagboek van vorige week. Een week waarin ik nieuwe recepten voor smoothies en sappen probeerde, geïnspireerd door recepten uit de nieuwste Delicious. Al met al dronk ik toch weer veel te weinig water en juist teveel koffie. Ik maakte het mezelf deze week makkelijk met koken, doordat ik maandag een grote hoeveelheid salade maakte waarvan ik meerdere keren kon eten. Met dit zomerse weer kon de barbecue natuurlijk niet ontbreken.

 

Maandag

Ik start de dag met het drinken van een glas water. In de nieuwste Delicious stonden een aantal recepten voor sapjes en smoothies en ik maakte een tarwegrassapje van sinaasappelsap, rucola en tarwegras. Voordelen: rijk aan vitamine A, C en K, geeft energie, geeft je stofwisseling een boost, versterkt je immuunsysteem en verrijkt het bloed. Groot nadeel: het stinkt en smaakt enigszins muf. Ik gebruikte overigens poeder en geen vers tarwegras. Verder at ik mijn boekweitprutje (chiazaad, boekweit, amandelmelk, appel en tahin). Gedurende de ochtend koffie, water en een pot thee.
Als lunch maakte ik een salade en als ‘toetje’ een kop koffie. Qua salades kijk ik altijd wat ik in huis heb. Meestal is dit naast sla, tomaat, paprika, komkommer, ui. Ik gooi er bijna altijd een ei doorheen en soms neem ik vis (tonijn of zalm). ’s Middags at ik als tussendoortje wat fruit (aardbeien en ananas). Voor het avondeten heb ik me wederom laten inspireren door Delicious. Tarwesalade met gekonfijte uien en citroen, zwarte olijven en witte kaas stond op het menu. We hebben gelijk een grote hoeveelheid gemaakt zodat we gedurende de week hiervan nog konden eten. ’s Avonds wederom koffie.

 

Dinsdag

Ik kreeg van mymuesli een portiecup zomermuesli toegestuurd en die heb ik als ontbijt gegeten. Ik dronk er sinaasappelsap bij. Gedurende de ochtend weer koffie en water en als tussendoortje een handje noten en gedroogde abrikozen. Als lunch at ik de tarwesalade van gisteren. ’s Middags maakte ik een smoothie met koriander, aardbei, banaan en kokoswater. Rijk aan vezels, helpt het cholesterolniveau te verlagen en ontgift en breekt vet af. Als avondeten maakte ik een salade met ingrediënten die ik nog in huis had. ’s Avonds hardlopen en dat betekent tijdens en na het sporten veel water drinken. Tijdens het lopen had ik kokoswater mee, maar ik heb mijn flesjes in het park regelmatig bijgevuld.

 

Woensdag

Als ontbijt de smoothie met koriander, aardbei, banaan en kokoswater. Ik dronk er koffie bij. In de loop van de ochtend een pot thee en als lunch had ik weinig zin om weer iets te gaan maken. Gelukkig hadden we de tarwesalade nog over en was ik in een minuut klaar met de bereiding van mijn lunch. Als tussendoortje een handje noten. ’s Avonds aten we risotto. Daarna dronk ik nog enkele koppen koffie en een glas thee.

 

Donderdag

Een vers glas sinaasappelsap en mijn boekweitprutje om de dag goed mee te beginnen. In de loop van de ochtend dronk ik koffie en een pot thee. Ik heb van die periodes dat ik water niet weg kan krijgen, maar dat thee wel heel goed werkt. Ook als het warm is! Voor lunch maakte ik een ei met paprika en wortel en een kop koffie toe. Omdat ik tijdens ‘tussendoortjestijd’ niet thuis was heb ik dit overgeslagen. Zodra ik thuis was ben ik gaan hardlopen met voor onderweg mijn flesjes kokoswater, aangelengd met water. Na het hardlopen veel water en avondeten, rijst met curry. ’s Avonds nog twee koppen koffie.

 

Vrijdag

Herhaling van woensdag: Als ontbijt de smoothie met koriander, aardbei, banaan en kokoswater. Ik dronk er koffie bij. Tussendoor at ik nog wat laatste restjes watermeloen. Lunch was wederom een omelet. Ik had op de een of andere manier deze week totaal geen zin om veel tijd aan lunch te besteden. ’s Middags kregen we bezoek en dronk ik een alcoholvrij biertje. ’s Avonds barbecue en at ik worstjes, vis en gehakt. Daarnaast broodjes met auberginespread en een klein beetje couscoussalade. Yoghurtijs toe! Later op de avond nog twee koppen koffie.

 

Zaterdag

Vanmorgen een heerlijk ontbijt met de schoonfamilie. Als er gasten zijn voel ik me altijd een beetje bezwaard om hele andere dingen te gaan eten en dus eet ik vaak mee. Dat betekent veelal brood, in dit geval afbakbroodjes met ei. Koffie bij het ontbijt. ’s Middags als lunch wederom brood. Croissant en notenbroodje. Verder verse sinaasappelsap. In de loop van de middag vertrokken we richting dierentuin en daar dronk ik een alcoholvrij biertje. Ik ben niet zo’n alcoholdrinker en vaak merk ik het al als ik een biertje heb gedronken. Sinds enkele maanden heb ik alcoholvrij ontdekt. Met name witbier is een zegen! Als er alcohol in zit heb ik moeite om het op te drinken, maar nu geniet ik. Ik ben volgens mij niet de enige die de voordelen van alcoholvrij heeft ontdekt, want ik hoor het om me heen steeds vaker. Na het bezoek aan de dierentuin wilden we eigenlijk weer gaan barbecueën, maar het was net begonnen te regenen. Als alternatief pakten we de grillplaat voor het vlees. Samen met de restjes brood en couscoussalade hadden we zo een prima maaltijd. Ik sloot de dag af met koffie. En ja, eigenlijk heb ik deze dag veel te weinig water gedronken!

 

Zondag

Sinds ik minder brood eet ben ik een beetje zoekende geweest naar wat ik voor het hardlopen kan gaan eten. Witbrood met chocoladepasta of honing werkte goed, maar boekweit met chiazaad, amandelmelk, appel en tahin ook. Dit stond vanmorgen dus weer op mijn ontbijttafel. Voor tijdens het hardlopen had ik mijn flesjes gevuld met een mengsel van water en kokoswater en stopte ik twee dadels in mijn belt. Na het hardlopen water en lunch. Ik at een broodje ham met kruidenkaas, een speltcracker met ei en wat aardbeien. ’s Middags brachten we een bezoek aan de Sonsbeekmarkt met allerlei lekkernijen. Omdat ik door het verbranden van 1078 calorieën (tijdens het hardlopen) toch wel weer trek had, nam ik een biologisch sapje en 1/3 speltpizza. Het avondeten bestond uit verse pasta met courgette, paprikasaus en geitenkaas. Als toetje een Magnum yoghurtijsje en koffie.

 

Tarwesalade