Een cup paranoten. Een cup, een cup. Hoeveel gram is een cup ook alweer? En een cup water, hoeveel milliliter is dat dan? Via Google kwam ik er altijd wel weer achter, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? En nee, dan doel ik niet op het uitprinten van deze omrekentabellen.
Er is iets dat nog veel handiger is! Maatpannetjes! Wat een uitvinding en oh zo handig als je, net als ik, veel met recepten werkt die rekenen in cups. Te koop in een setje van vier, met de formaten 1/4 cup, 1/3 cup, 1/2 cup en 1 cup. Da’s fijn!

 


Maatlepels

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb in mijn besteklade eet- en theelepels in alle soorten en maten liggen. Als je dan een eetlepel olie nodig hebt, dan weet ik nooit welke lepel ik nou moet pakken. Laat daar nou ook een handige oplossing voor zijn, namelijk de maatlepeltjes, in de eenheden 1/8, 1/4, 1/2 en 1 theelepel en 1 eetlepel. Zo heb je altijd de juiste hoeveelheden.

 

Maatbekers

En nu we toch bezig zijn... De maatbekers ken je natuurlijk al, maar in mijn keukenkastje staan ook nog twee maatglazen. Handig als je bijvoorbeeld 50 milliliter olie, water of andere vloeistof nodig hebt. En tot slot. De maatlepel. Een digitale lepel, voor als je bijvoorbeeld kleine hoeveelheden van iets nodig hebt en wat eigenlijk te weinig is voor de keukenweegschaal. Een voordeel van deze digitale maatlepel is dat je deze vaak zo in de verpakking kunt steken om er iets uit te lepelen! Al deze bovenstaande keukenhulpjes maken het koken voor mij een stuk leuker en makkelijker. 

 

Waar te koop?

Deze handige keukenhulpjes kocht ik bij onder meer bij kookwinkels, maar ook bij Dille en Kamille (voor maatpannetjes en maatlepeltjes). 

Welke keukenhulpjes zijn voor jou onmisbaar? Je reactie kun je plaatsen onderaan dit bericht. Ik ben benieuwd!