Opstaan, douchen en naar het Food Film Festival! Ontbijten kun je overslaan, want op het terrein kun je bij de Papeterie terecht voor een lekker schaaltje pap. En denk dan niet meteen aan ouderwetse gortepap of havermoutpap.

 

Overnight oats

Nee, anno 2014 ontbijt je met bij voorkeur met overnight oats (havervlokken geweekt in melk). Bij de Papeterie heb je keuze uit de koude pap, bestaande uit aardbei, rabarber en bircher muesli of de warme variant met peer, kardemom en gember. En dat is lekker! Met mijn schaaltje pap ga ik rustig op een van de bankjes zitten en zie ondertussen hoe het festival ontwaakt. Een lekker kopje koffie erbij en de dag kan wat mij betreft beginnen.

 

Food Film Festival

Bladerend door de festivalkrant verheug ik me op de dag die komen gaat en de workshops, films en andere activiteiten die het Food Film Festival weer onvergetelijk gaan maken. Ondertussen rennen medewerkers van het festival rond om alles op tijd klaar te krijgen voor de festivalgangers die langzaam het terrein opstromen om aan hun festivaldag te beginnen. De combinatie van een lekker ontbijtje, de dynamiek op het terrein rond dit tijdstip van de dag en anderzijds, hoe gek het ook klinkt, de rust, maken het voor mij een ideaal begin van de dag. Over het ontbijt van zondagmorgen hoef ik in ieder geval niet na te denken. Tussen 9.30 en 11.00 uur kun je mij morgenochtend weer vinden bij de Papeterie.

Deze blog is ook te lezen op www.foodfilmfestival.nl.