Het Food Film Festival vindt komend weekend plaats in Amsterdam. Als liefhebber van film en food een niet te missen evenement voor mij, alleen ga ik het festival dit jaar niet beleven als bezoeker, maar als blogger/redactielid. Op zaterdag en zondag mag ik verslag gaan doen van verschillende activiteiten, zoals de workshops stop-motion en de kunst van de slager. Dinsdag ontmoette ik in Amsterdam de andere redactieleden en over een ding waren we het al snel eens. Het wordt leuk!

 

Bloggers in het wild

Met een enthousiaste groep redacteuren zijn we vrijdag, zaterdag en zondag bij de verschillende activiteiten aanwezig om verslag te doen. De artikelen die we schrijven worden op de website van Food Film Festival geplaatst. Tijdens de kennismakingsronde werd al snel duidelijk dat ik niet de enige ben met een blog. Ik maakte kennis met Tante Tip, Coline van Foodscoop en Suzanne van Eendagsactivist. Grappig dat Coline en ik elkaar al via Twitter volgden en elkaars blog al kenden.

 

Workshop stop-motion

Op zaterdag en zondag ga ik zelf aan de slag. Mijn eerste klus op de zaterdag is een bezoek aan de papbar. Early-birds kunnen hier tot 11.00 uur de dag beginnen met een papje. Wat dacht je van appel-aardbei-rabarber of peer-kardemom-dadel-gember? Klinkt goed toch? Waar ik me heel erg op verheug is de workshop stop-motion. Stop-motion is een filmtechniek waarmee je stilstaande objecten tot leven kunt brengen. Beelden worden frame per frame opgenomen en uiteindelijk achter elkaar afgespeeld.

 

De kunst van de slager

De zondag begint voor mij met de workshop de kunst van de slager. Ambachtelijk slager Erik Waagmeester gaat laten zien wat de beste manier is om een dier uit te benen. Vervolgens laten de mannen van varkensroosteren.nl zien hoe je het vlees van kop tot staart op een verfijnde manier kunt bereiden. De middag vul ik met verschillende interviewtjes en portretten van bezoekers van het festival. Ik heb er zin in en komend weekend zullen julie zeker het een en ander op mijn blog voorbij zien komen!