Hij staat! Mijn vierkante meter moestuin heeft dit weekend een mooi plaatsje gekregen op ons dakterras. Hiermee zijn mijn eerste stappen op moestuingebied gezet en ben ik heel benieuwd of ik over enige tijd iets zie groeien.
Ik geef gelijk toe dat ik geen groene vingers heb en het maar de vraag is of ik ooit iets kan ‘oogsten’, maar ik ga mijn uiterste best doen. Het leuke van zo’n vierkante meter moestuin is dat het overzichtelijk is en dat je veel verschillende dingen kunt planten.

 

Verschillende kruiden en groenten

Om te beginnen heb ik er alvast verschillende kruidenplantjes ingezet, zoals basilicum, aardbeienmunt en bieslook. Op deze manier is het direct al wat groen. Bij aanschaf van de vierkante meter moestuin mocht ik nog twee plantjes uitzoeken, dat werd rode biet en lolla rossa. Ik kocht er nog een paksoy plant bij en voor de rest is mijn moestuin opgevuld met zaadjes voor Romeinse sla, kropsla, wortelen en bosuien.
In aparte potten heb ik nog pastinaak en paarse wortel gezet. Ik heb geen flauw idee of ik het goed doe. Op internet lees ik alleen maar dat je met een vierkante meter moestuin eigenlijk niets verkeerd kunt doen en dat geeft me hoop! Genoeg water geven, de aarde los houden en lieve woordjes toefluisteren lijken mij drie noodzakelijke ingrediënten waarmee ik een heel eind verwacht te komen.

 

Zaaien van de moestuin

Op de achterkant van de verpakkingen zaadjes staat wel welke afstand je aan moet houden en hoe diep je het moet planten, maar hoeveel zaadjes gooi je in zo’n gaatje? En hoe belangrijk is het dat je echt op 1 centimeter diepte plant?
Ik kan uren speuren op internet om antwoorden te krijgen op deze vraag, maar besluit het gewoon maar zelf uit te vinden. Er zitten genoeg zaden in de verpakking om het verschillende keren te kunnen proberen. Ik vind het wel spannend hoor!
Via Facebook heb ik me inmiddels aangesloten bij verschillende groepen in de hoop zo meer op te steken over de moestuin. Ik zie er de mooiste tuintjes en kassen terug! Ik voel me hierdoor wel een enorme leek, maar aan de andere kant is het ook weer leerzaam door alle afbeeldingen die ik er zie. Via mijn blog zal ik jullie wekelijks op de hoogte houden van mijn experiment!