Op mijn Voedie wishlist staat als een van mijn wensen dat ik een eigen moestuin wil. Nu sta ik niet echt bekend om mijn groene vingers dus dat kan nog weleens een probleem worden. Misschien moet ik klein beginnen en eens kijken of ik een avocadoplant kan kweken.
Ik zag hierover op Twitter een berichtje voorbij komen met instructies en ik werd wel gelijk heel enthousiast! Inmiddels staat de pit 16 dagen en wacht ik in spanning af op de eerste tekenen van nieuw leven.

 

De makkelijke moestuin

Het groene vinger virus is nog verder toegeslagen, want terwijl half Nederland op deze Koningsdag, gekleed in Oranje, geniet van muziek, spelletjes, rommelmarkten of terrasje, begeef ik me naar het tuincentrum om de volgende stap te zetten in realisering van een punt van mijn wishlist, namelijk een moestuin. 

En nee, ik heb geen lapje grond op een moestuincomplex, maar ik begin op mijn eigen dakterras. Net als met de plannen voor het kweken van een avocadoplant, vond ik ook voor dit project inspiratie online. Ik heb het idee een maandje laten borrelen, maar nu kon ik de verleiding niet langer weerstaan en staat het bouwpakket klaar om getransformeerd te worden tot moestuin. Ook de grond en wat plantjes en zaadjes zijn aangeschaft.
Klein detail... ik moet me nog even verdiepen in het hoe en wat. Volgens manlief komt het allemaal niet zo nauw en kunnen we wat hem betreft gewoon planten wat we willen. Ik ben nog niet helemaal overtuigd en duik zo nog even in de wondere wereld die moestuin heet! Ik zal jullie natuurlijk op de hoogte houden. Mocht je meer willen weten over de makkelijke moestuin, kijk dan ook eens op www.makkelijkemoestuin.nl.