Voor je portie superfoods, supergoods en supermoods kun je sinds vorige week terecht aan de Vlaszak in Breda. De onderneemsters Inge en Daan openden op deze tijdelijke locatie de deuren van Hier en Nu.
Nippend aan je groene smoothie en etend van je vegan wortelcake kun je ondertussen ook inspiratie opdoen voor je interieur. Zie je iets moois? Dan kun je dat gelijk afrekenen aangezien het interieur gewoon te koop is!

 

Een van de eerste gasten bij Hier en Nu

Drie weken werd er geklust en afgelopen woensdag was de eerste officiële openingsdag van Hier en Nu. Hoe leuk (en toevallig) dat ik samen met manlief een van de eerste gasten was van deze enthousiaste ondernemers. Na een bezoek aan MOTI was het wel tijd voor een drankje en klein hapje. Op nog geen honderd meter van het museum werd mijn blik getrokken door een sfeervol terras met banken van pallets en tafels gemaakt van boomstammen. Ik werd op slag verliefd op de kruidenbakken, ook al gemaakt van pallets. Eenmaal een stap over de drempel gezet viel mijn mond open. Wat een ontzettend gave inrichting. Weliswaar allemaal verschillende stoelen en tafels, maar geen moment kreeg je het gevoel dat het rommelig is. Helemaal mijn smaak met die turquoise accenten.

Superfood lunchbuffet

Achterin het pand is de bar waar we kunnen bestellen. Wij kozen voor de groene smoothie en wortelcake, maar een amandelcino met raw chocolate bonbon, Knabbel & Babbeltaart of iets van het superfoodlunchbuffet, zoals de super inca quinoa salade met avocadodip, kan ook. Met ons bord, bestaande uit een stuk boomstam – love it – gaan we naar het terras waar we ons laten vallen op de loungebank en in alle ontspannenheid genieten. Ondertussen zien we hoe een van de medewerkers het winkelend publiek laten proeven van de groene smoothie. Eerlijk is eerlijk, voor veel mensen is dit concept nog een ver-van-mijn-bed-show. De beide onderneemsters realiseren zich dit terdege en hebben vooralsnog drie maanden de tijd om te kijken of het concept aanslaat. Zo ja, dan zal gezocht worden naar een nieuwe locatie waar Hier en Nu kan worden voortgezet.

 

Neem zelf een kijkje bij Hier en Nu

Ben je binnenkort een keer in (de buurt van) Breda? Neem dan zeker eens een kijkje. De sfeer is goed en het concept is fantastisch. En het stukje supermoods? Dat zag ik terug bij de ‘afwaskar’. Afwas terug = good karma stond daar te lezen.


Hier en Nu, Vlaszak 2, Breda, www.facebook.com/hierennubreda