Wat eten we vandaag? De ene dag is deze vraag makkelijker te beantwoorden dan de andere dag. In het weekend kook ik vaak wat uitgebreider en zijn de recepten voor die dagen al lang van tevoren uitgezocht, maar op doordeweekse dagen moet het bij voorkeur snel en makkelijk. Patricia van Heffen van Pipfoods maakt het mij op de woensdag altijd makkelijk, want woensdag is PipDay. Op de woensdag voorziet ze mij van een healty recept, dit kan ontbijt, lunch of diner zijn. Op vrijdag wordt al een tipje van de sluier opgelicht en wordt een lijstje met ingrediënten toegestuurd.

Op dinsdag ontvang je dan het recept zodat je woensdag goed voorbereid kunt beginnen. Zo maakte ik haar herfst pasta, de geroosterde tomatensoep met spinaziewrap en gevulde aubergine. Qua ontbijt is de home made muesli favoriet, die bij mij dit weekend in de herhaling ging. Komende week mag ik me dus weer verheugen op yoghurt met havervlokken, zonnebloempitten, pompoenpitten, gedroogde cranberry’s en kokosrasp.

Kan eigenlijk niet mislukken
De recepten van PipDay kunnen eigenlijk niet mislukken. Hoewel, met de bereiding van de home made muesli was ik de eerste keer iets te scheutig met de rijststroop waardoor het een plakkerig geheel werd. Deze keer iets minder stroop en het ziet er stukken beter uit. Deze woensdag eten we hier dankzij PipDay iets met cherry tomaten, volkoren pasta, boerenkool, ricotta en pesto! Het leuke van het feit dat je de ingrediënten al weet is dat je zelf al een beetje gaat gokken wat het gaat worden en hoe het er uit gaat zien! En nee, ik gok lang niet altijd goed! Heb blijft dus tot op het laatste moment een verrassing.

Inschrijven voor PipDay
Ook deelnemen aan PipDay? Kijk dan eens op www.pipfoods.nl en schrijf je in. Overigens bevat de website nog veel meer recepten, dus ook als je niet mee wilt doen aan PipDay, is het absoluut de moeite waard om een kijkje te nemen en bijvoorbeeld eens aan de slag te gaan met Limette tagliatelle met courgette en garnalen, de Marokkaanse stoofpot of quinoa met geroosterde groenten. Maar ook bevat de website recepten voor ontbijt, lunch, dessert, snacks en drank.