Benieuwd wat er niet mag ontbreken in mijn keuken, wat mijn favoriete land (keuken) is en of ik zou kiezen voor nooit meer zoet of hartig? In deze foodtag geef ik antwoord op deze en andere vragen. 

Wat is je favoriete ontbijt? 

Overnight oats. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet zo creatief met ontbijtjes ben. Kwark met fruit en havermout, plantaardige yoghurt met fruit of overnight oats is eigenlijk wel mijn hele ‘repertoire’. Oh, en een afbakbroodje met ei in het weekend. 

Hoe drink je je koffie? 

Zwart.  

Wat zit er op je lievelingsbroodje? 

Zalm met roomkaas en sla. Een broodje met mozzarella, tomaat en pesto is een goede tweede. 

Soep of salade? 

Lastig kiezen. Maar dan ga ik toch voor soep. Ik vind (zowel koude als warme) soepen niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel leuk om te maken. 

Nooit meer zoet of nooit meer hartig? 

Nooit meer zoet. Hier spreekt misschien meer mijn verstand dan mijn hart, maar ik ben het als ik diep in mijn hart kijk ook wel met mijn verstand eens.

Welke keuken (land) is je favoriet?

Italiaans. Favoriete vakantieland, favoriete keuken. Als ik aan Italiaans eten denk, dan denk ik altijd gelijk aan zon, vakantie, ontspanning en lekker eten. Ook vind ik het heel leuk om zelf pasta te maken, met name ravioli. 

Wat is je favo foodfilm? 

Jiro dreams of sushi. Ik ben helemaal geen sushi-eter, maar om de een of andere reden is deze film me altijd bijgebleven. Fantastisch om te zien hoe gedreven een (destijds) 85-jarige met sushi bezig is.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure? 

Een pak hagelslag (met grote korrels) aan mijn mond zetten! En dan pas stoppen als je je mond bijna niet meer dicht kunt doen. 

Wie is je grootste inspiratiebron? 

Ik laat me niet door specifiek één persoon inspireren. Het is meer een combinatie van restaurants waar ik eet, kookboeken die ik lees en televisieprogramma’s die ik kijk. 

High end of low profile? 

Absoluut high end! De hele beleving is top. De wijze waarop eten met wijnen wordt gecombineerd, de amuses, de creativiteit, de correctheid waarmee je wordt bediend en de liefde voor het vak die hier altijd net wat extra aanwezig is. 

Wat is je lievelingsrestaurant? 

De Kromme Dissel. 

Boodschappen doe ik bij ...

Albert Heijn XL. Gemak dient de mens in dit geval. Mijn wens: groente en fruit (en indien mogelijk andere producten) zoveel mogelijk lokaal kopen. 

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is …

Oei, dat is een lastige. Er zijn veel dingen erg lekker geweest. Dat kan variëren van een goed pastagerecht of een gerecht met truffel tot een goed stukje vlees. Iets specifieks noemen is lastig. 

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken? 

Een Vitamix (blender), keukenmachine en juicer. 

Mijn favo snack

Repen met noten en dadels. Nakd bijvoorbeeld, maar verder eigenlijk iedere reep die ik tegenkom en wil proberen. 

Wat zit er op jouw pizza? 

Rauwe ham, mozzarella en ui.

Wat lust je echt niet? 

Oesters, mosselen en slakken. 

Ik kan niet leven zonder …

Keuken! Ik doe het veel te weinig, maar een lekker dagje rommelen in de keuken is wel de ultieme ontspanning. Smoothies maken en invriezen, bakken, soepen maken. Het is echt fijn om ‘s ochtends of na een lange dag werken al iets klaar te hebben en zo aan te kunnen schuiven.