Werken, werken, werken. Ik leek de afgelopen maanden bijna niets anders te doen. De spaarzame vrije tijd die ik had ging 'op' aan hardlopen en bijtanken. Op zulke momenten staat mijn hoofd ook niet zo naar koken en verlies ik het gezonde eten ook al snel uit het oog. Snel en makkelijk was mijn credo. Toeval of niet… in die periode mocht ik een aantal superfoods van Linwoods testen.

Vitamines en mineralen

Hoe handig is het om 's ochtends in je kwark of yoghurt naast het fruit een handje Linwoods toe te voegen. Op deze manier kreeg ik toch mijn essentiële vetzuren, vitamines en mineralen binnen. Wellicht heb je de verschillende zakken van Linwoods al bij de supermarkt of elders zien staan. Er zijn verschillende soorten die variëren van gemalen chiazaad tot gemalen zonnebloem- en pompoenpitten tot gepelde hennep en gemalen lijnzaad met cacao en bessen.

Creativiteit in de keuken

LinwoodsIn mijn keukenkastje staan de gemalen lijn-, zonnebloem-, pompoen- en sesamzaad en gojibessen, de gemalen lijnzaad en gojibessen en de gemalen lijnzaad, amandelen, paranoten, walnoten en co-enzym Q10. Hoewel ik het eigenlijk tot dusver vooral heb gebruikt bij mijn ontbijt kun je het ook toevoegen aan salades, soepen, smoothies, sauzen, pasta of roerbakgerechten. Omdat ik de afgelopen tijd zo razend druk ben geweest en mijn creativiteit in de keuken ver te zoeken was ben ik er nog niet echt mee gaan experimenteren, maar terwijl ik deze blog tik poppen er allemaal mogelijkheden op.

Brood van amandelmeel

Laatst maakte ik bijvoorbeeld een brood van amandelmeel, pompoenpitten en lijnzaad, maar daar zat zo ontzettend veel lijnzaad in dat ik het net vogelvoer vond. Als ik de ingrediënten iets aanpas en dan wat van een van de mixen toevoeg dan kan het alleen maar smaakvoller worden volgens mij. Bij mijn zakken Linwoods kreeg ik ook een receptenboekje en bij een van mijn zeldzame culinaire oprispingen hebben we de zaden toen gebruikt als een soort korst voor de kipfilet. Het principe is simpel. Je gebruikt een lepeltje samen met wat roomkaas en pesto als vulling van de kip en samen met wat broodkruim en de zadenmix wrijf je de met olijfolie ingesmeerde kip in. Lekker!

Dichtdruk strip

Wat ik alleen niet goed snap is waarom er is gekozen voor een dichtdruk strip. Na een aantal keer de gemalen zaden uit de verpakking te hebben gegoten gaat de verpakking niet meer dicht. Je kunt het natuurlijk ondervangen door een lepel te gebruiken, maar dan nog gaat dat bij mij nooit zonder dat ik 'knoei' en er korreltjes blijven steken in de strip.

LinwoodsOvergieten in een bus is ook niet echt een optie want dan vergeet ik wat de inhoud is (ja echt…). En om nou meerdere zakken allemaal over te gaan gieten. Zoveel afsluitbare opbergdozen of potten heb ik helemaal niet.


Voedzaam

Met zo'n verpakking die niet wil sluiten heb ik ook altijd het idee dat de versheid verloren gaat. Ik weet het, het zijn geen onoverkoombare problemen, maar het weegt bij mij wel mee of ik een product opnieuw ga kopen of niet. Vooralsnog krijgt Linwoods nog wel het voordeel van de twijfel omdat ik nog genoeg mogelijkheden zie om te gebruiken in taarten of broden. Maar dat niet alleen, het is bovendien ook een ontzettend makkelijke manier om je maaltijd voedzamer te maken.

Wat vind jij van dergelijke superfoods? Zou Linwoods iets voor jou zijn?