Ken je het receptenopschrijfboek van Yvette van Boven? Ik had 'm al een tijdje op mijn bureau liggen en bladerde er af en toe wat in, maar nu heb ik het boekje herontdekt! Het receptenopschrijfboek oftewel het Home made food notebook is een must have voor iedereen die altijd vergeet welke groente nou wel of niet in de koelkast bewaard moet worden, hoeveel milliliter een cup is of weleens met recepten in het Engels aan de slag wil gaan maar dan altijd op moet zoeken wat bijvoorbeeld beetroot, bell pepper of curly cale is.


Wijnnotities

Naast deze handige informatie is het ook een boekje waar je je wijnnotities in kunt schrijven. Noteer de gegevens van de wijn, wanneer en met wie je deze hebt gedronken en wat je er bij at. Ook is er ruimte gereserveerd om de eventuele allergieën van vrienden of familieleden te noteren. Hoef je het maar een keer te vragen en weet je daarna precies wat ze wel of niet kunnen of mogen eten. Heel handig zijn ook de pagina's om restaurantjes op te schrijven. Ik denk altijd dat ik het wel onthoud, maar als we dan ergens in een stad zijn waarvan ik zeker weet dat daar een restaurant zat waar ik wilde eten, ben ik altijd de naam kwijt.

 

Succesverhalen

Is er behalve al die lijstjes nog wel ruimte voor je eigen notities zou je je af kunnen vragen. No worry, ruim 60% mag je zelf vullen met recepten, notities, succesverhalen, aanpassingen aan recepten en gerechten die je echt nog een keer gemaakt wilt hebben. En je hoeft niet bang te zijn dat je notities niet terug kunt vinden, want achterin is ruimte gemaakt voor een index waar je precies op kunt schrijven op welke pagina welk gerecht staat. Eigenlijk kan ik (nog) geen negatief punt aan dit boekje ontdekken.

 

Losse briefjes

Het is alles wat iemand als ik nodig heeft en wat ik zelf eigenlijk nooit voor elkaar heb gekregen om te maken. Vaarwel eeuwige losse briefjes die altijd kwijtraken, het vergeten van restaurants of lijstjes met recepten die ik nog wil maken en overal en nergens zijn opgeslagen. Samen met de fijne tekeningen is het een heel compleet notitieboekje. Leuk om te hebben, maar ook erg leuk om te krijgen!