Met cadeaubonnen kun je me altijd blij maken. In de meeste gevallen blijven ze niet lang liggen in de la. Het is veel te leuk om 'gratis' te shoppen. Toch glipt er weleens een bon doorheen. Zo ook die van Oil & Vinegar. Ver 'over datum', maar gelukkig kon ik deze alsnog inwisselen bij de winkel waar de bon was aangeschaft.


Suprise bag

Om teleurstelling te voorkomen had ik me nog niet te zeer verheugd op de aanschaf van een olie, azijn, risotto, pasta of andere spullen. Na een rondje door de winkel kwam ik uit bij een tafel met 'surprise bags'. Allerlei gevulde tassen die een waarde hadden van ik meen 15, 20 of 25 euro. Ik koos voor de tas van 15 euro. Hoewel ik eigenlijk het liefste direct na aanschaf de tas wilde openen kon ik mijn nieuwsgierigheid bedwingen tot het moment dat ik rustig in een café even wat ging drinken.


Waarde van de tas

Iedereen die mijn blog volgt weet dat ik een enorme fan ben van foodboxen. De surprise bag is eigenlijk precies hetzelfde concept. De tas kan spullen bevatten waar je helemaal niets mee doet of die je niet lust, maar ook artikelen die je juist hierdoor ontdekt. Een van de vragen die bij mij opkwam voordat ik de bonnen voor de tas inruilde was wat de echte waarde precies zou zijn. Bij veel boxen hebben de producten namelijk een hogere waarde dan de aanschaf van de box (of in dit geval tas). En wat zouden het voor producten zijn? Oude meuk, nieuwe producten?


Producten op een rij 

Voor jullie heb ik op een rijtje gezet welke producten de tas bevatte en de prijs:

1. Linguine al Vino Rosso
Pasta met Italiaanse rode wijn gemaakt. De verpakking bevat 250 gram en kost 6,95 euro.

2. Raspberry Balsamic Reduction
Een dressing (250ml) op basis van balsamicoazijn en frambozen. Te gebruiken in een salade of als vleesmarinade of saus. Ik heb thuis al een andere variant staan en ik vind het een heel fijn product om over mijn salades te doen. Prijs: 7,95 euro.

3. Dried fig and cacoa spread
Dit is de grootste verrassing van de tas en het product waar ik heel nieuwsgierig naar ben. Deze vijgenspread is te gebruiken op brood, ijs, pannenkoeken of voor het bakken. Ik kon het product niet terugvinden op de website van Oil & Vinegar, dus vermoedelijk is dit een product dat uit het assortiment is. De prijs van vergelijkbare producten is 4,95 euro.

4. Dipper Rosmarino navulling
Deze mix (25gr) van rozemarijn, knoflook, peterselie en selderij kun je vermengen met olijfolie en dan krijg je 'dipperkruiden'. Met dit product wil ik gaan experimenteren en eens kijken of ik het bijvoorbeeld voor pastasaus of pizzasaus kan gebruiken. Een tip van Oil & Vinegar is om het te gebruiken met aardappels, in dressings, spreads en marinades. Prijs: 1,95 euro

5. Mix for herb butter mediterraneo
Deze kruidenmix moet je vermengen met boter. Dit product zou ik nooit kopen en ik ga het ook zeker niet gebruiken in combinatie met boter, maar het leuke van dit product in je schoot geworpen te krijgen is dat je er lekker mee kunt experimenteren. Kijken hoe ik dit op andere manieren kan verwerken. Ook dit product kan ik niet terugvinden op de website. Prijs (van een vergelijkbaar product): 5,95 euro


Mijn oordeel over de suprise bag 

Conclusie is dat de tas zeker de moeite waard is. Als je alle prijzen optelt kom je tussen de 27 en 28 euro uit. De inhoud van de tas lijkt een combinatie te zijn van relatief nieuwe producten en producten die uit het assortiment zijn of gaan. Natuurlijk zijn er ook producten die je niet zelf zou kopen of gebruiken, maar het mooie daarvan is dat je creatieve kant wordt aangesproken om het op een andere manier te verwerken. Ik denk dat de tassen momenteel niet meer bij Oil & Vinegar te koop zijn, maar de actie zal ongetwijfeld weer een keer terugkeren. En dan koop ik zeker weer zo'n tas.