De week is weer voorbij gevlogen! Er moest deze week natuurlijk weer gewoon gewerkt, maar ook was ik weer flink wat uurtjes aan het sporten. De marathon van San Sebastian komt nu steeds dichterbij. De laatste zondag van deze maand is het al zover. Maar er werd natuurlijk ook gekookt en geklust in de keuken. Kijk je mee naar De week van Voedie?

 

Maandag

 

Zwemmen

 

Vuurdoop, of beter gezegd waterdoop voor mijn zwembril. Aangezien ik lenzen heb zwem ik altijd met mijn hoofd boven water, maar de schoolslag ben ik nu wel een keer zat. Tijdens een lunchplons flink aan de bak geweest. Normaal gesproken zwem ik 60 banen, nu werden het er 80 met een deel borstcrawl. Dat is wel een different cookie (om toch een beetje in etenstermen te blijven).

 

 

 Avondeten

 

Italiaans eten vandaag. Echt Italiaans eten. We namen deze Farro & Verdure mee uit Florence. Op bovenstaande foto was het gerecht nog in 'gedroogde' stand, na een half uurtje koken hadden we heerlijke korrels en waren we voor even weer terug in Florence. Wat was je mooi...

 

 

Dinsdag 

 

Ontbijt

 

Eigenlijk maakt het niet uit bij welke dag ik deze foto plaats, want het grootste gedeelte van de week was kwark met blauwe bessen, banaan, honing en kaneel mijn ontbijt. Samen met een kop koffie is dat toch wel een lekker begin van de dag. Eigenlijk wil ik er wel weer wat meer afwisseling in gooien, maar dan moet ik alleen even bedenken wat het dan moet gaan worden. 

 

Aankoop


Naast hardlopen en zwemmen bootcamp ik minstens een keer per week. Deze handschoentjes zijn in deze maanden onmisbaar. Ooit geprobeerd te planken of push ups te doen op de openbare weg die vol met steentjes ligt? Ik kan je vertellen dat dat meer pijn doet aan je handen dan aan de spieren die je aan het trainen bent. Deze fietshandschoentjes schelen een heleboel. Kan ik me de volgende bootcamples weer volledig focussen op de oefeningen in plaats van mijn pijnlijke handen.

 

Woensdag 

 

 Lunch salade

 

Lunchtijd is in veel gevallen saladetijd en de gelegenheid bij uitstek om mijn dagelijkse portie groenvoer binnen te krijgen. Vandaag onder meer met tonijn. Het voordeel van tonijn op oliebasis door je salade gooien is dat je eigenlijk geen dressing meer nodig hebt. Naast rucola, komkommer, tomaat en tonijn zaten er ook nog sesamzaadjes in. 

 

Jamie's super food

 

Oh, oh, oh dat was lekker! Ik maakte deze avond pompoenlasagne. Een recept uit het nieuwe kookboek Jamie's Super Food. En dit was goed en lekker! Het kostte me wel iets meer tijd dan vooraf gedacht (krijg je als je het recept niet van tevoren leest) waardoor ik nog maar net op tijd kon eten voor het sporten, maar het was het waard. Ken je dat dat je een gerecht uit een kookboek maakt en dat het vervolgens helemaal niet lijkt? Nou, daar had ik met dit gerecht geen 'last' van. Het zag er precies zo uit. Ook weleens fijn. Ik voel me toch altijd een beetje mwah als mijn versie niet op die uit het boek lijkt. Nu weet ik natuurlijk best dat zo'n gerecht wordt gemaakt voor de foto en er alle tijd wordt genomen om het zo te modelleren dat het er prachtig uitziet, maar toch. 

 

Donderdag

 

Slowjuicer

 

Dit is onze nieuwe huisgenoot. Gekocht voor 70 euro bij de Kruidvat in de aanbieding. Het feit dat ik een foto laat zien van de doos moet al genoeg zeggen. Nog niet gebruikt... En dit terwijl we onze grote vriend al een paar weken in huis hebben. Zo gaat het bij mij altijd met nieuwe spullen. Maar als ik het dan eenmaal gebruik dan ben ik er ook niet meer bij weg te slaan. Voor inspiratie moet ik even online gaan kijken zodat ik hiermee aan de slag kan gaan. 

 

Bananenbrood

 

Oh ja, ik heb nog een stukje! In De week van Voedie #1 kwam er ook al een foto van voorbij. Mooi fotograferen doet het bananenbrood nog steeds niet, maar smaken gelukkig wel. Het was een van de laatste stukjes dus ik mag weer aan de slag. 

 

Vrijdag

 

Cookie

 

Toen ik tijdje geleden bij de Vitaminstore was zag ik deze koeken bij de kassa liggen. Ik probeer graag nieuwe dingen uit en door de woorden vegan, no eggs, no dairy was ik wel benieuwd geworden. Zou het wel ergens naar smaken? Nou, dat deed het zeker. Het koekje was weg voordat ik een deel daarvan op de foto kon zetten. Niet getreurd! Dit is niet de laatste keer dat ik deze heb gegeten. Ze zijn namelijk rijk aan eiwitten en vezels en dat past goed in mijn voedingspatroon. Wat ik precies betaalde hiervoor weet ik niet meer, volgens mij 2,99 euro. Best duur als je bedenkt dat ze bij verschillende webshops per 12 zijn te bestellen en dan betaal je maar 1,88 euro.  

 

Tess Ward

 

Dit boek viel vrijdag bij mij op de mat. Het mooie aan dit boek vind ik dat de cover helemaal past bij de inhoud van het boek. Het is eenvoudig karton zonder rug, maar met een mooie tekst in witte letters op de achterkant. Heel benieuwd naar de rest van het boek. 

 

Zaterdag

 

Route hardlopen 

De zaterdagmorgen stond bij mij in het teken van hardlopen. Met nog 4 weken tot de marathon gaan de kilometers nu wel tellen en ben ik niet meer in anderhalf uur terug. Het oorspronkelijke plan was deze dag 33 kilometer te lopen. Op mijn schema stond eigenlijk 32, maar op de een of andere manier zat ik de hele tijd al met 33 in mijn hoofd en moest dat het ook maar worden. Mijn muziek, de zon, het herfstige landschap en ik hielden elkaar gezelschap. Het liep zo ontzettend lekker dat ik steeds sneller ging lopen en besloot om er dan maar helemaal een feestje van te maken en voor de 35km te gaan. Dit is voor mij wel de absolute max om te trainen, maar ik vond het tijd om te pieken. Nu rustig afbouwen.

 

Kast

 

Terwijl ik aan het rennen was waren manlief en schoonvader aan het klussen en toverden een kruidenrek en kast tevoorschijn. Binnenkort vertel ik meer over het hoe en waarom en laat ik ook het eindresultaat zien en hoe je dit zelf makkelijk kunt realiseren. Ik ben er heel blij mee! Dit beetje extra ruimte in de keuken kon ik goed gebruiken.

 

Zondag   

De hele zondag moest er gewerkt worden en bracht ik de dag achter mijn laptop door. Eigenlijk helemaal vergeten om foto's te maken. Als ontbijt at ik afbakbroodjes met bacon en een gebakken ei. Lunch was eveneens brood met restjes salade. 's Middags appeltaart en 's avonds een hele kip uit de oven, aardappeltjes en zelfgemaakte appelmoes. De oplettende lezer heeft vast al opgemerkt dat ik deze dag alles heb gegeten wat ik mezelf normaal gesproken heb 'verboden'. Maar hé, na die lange loop van zaterdag was het wel tijd voor een beloning. Volgens mij heb ik me helemaal leeg gelopen, want ik bleef die zondag maar trek houden!