Koken.blogSchrijven over eten doe ik niet alleen voor Voedie of mijn andere blog Tijd voor soep, maar ook nog voor koken.blog. Een leuke afwisseling! Ter onderbreking van de overload aan blogs over mijn challenge deel ik bij deze met jullie vijf leuke blogposts die ik afgelopen jaar schreef voor koken.blog. Zoals je zult merken zijn het hele diverse blogs, van rare gewoontes tot antwoord op de vraag waarom ik geen meesterbakker ben. Koken.blog maken we overigens met z'n drieën en dat zorgt voor een leuke afwisseling in blogposts. Mocht je mij (en de andere meiden) willen volgen dan kan dat via Twitter of Facebook. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste posts en andere nieuwtjes.Maar dan mijn vijf blogposts. Ben je benieuwd naar de blogs, klik dan op de kopjes boven ieder stukje tekst en dan kom je direct bij mijn blogs uit. Veel leesplezier! 


1. Waarom ik geen meesterbakker ben

De start van een nieuw seizoen Heel Holland Bakt zorgt bij mij altijd voor bakkriebels en stiekem droom ik weleens weg en zie ik mezelf terug in de tent op het landgoed. Mocht ik na mijn zelfanalyse nog de illusie hebben dat ik best mee zou kunnen doen, na het zien van de eerste afleveringen heb ik maar besloten om deelname nog maar even uit te stellen.

2. Rutger bakt feestelijk
We blijven nog even in baksferen. De laatste, beloofd! Een van de eerste klussen voor koken.blog was het bijwonen van de boekpresentatie van de winnaar van de eerste reeks Heel Holland Bakt. Een super middag waar we niet alleen konden proeven, maar ook tips kregen. En natuurlijk kon ik het niet nalaten om mijn exemplaar te laten signeren.
 

3. Een oude liefde herontdekt
Het bladeren door mijn blogposts doet me het water in mijn mond lopen. Helemaal als ik deze blog dan weer zie over mijn liefde voor het zelf maken van pasta. Laten we nou uit Italië pastameel hebben meegenomen…. Ik hoef in ieder geval niet meer na te denken over wat ik dit weekend ga eten.

4. Een culinaire reis door Azië in eigen land
Onlangs was ik uitgenodigd om een kookworkshop bij te wonen. De Aziatische keuken stond centraal. Aangezien ik dol ben op curry's, maar dat eigenlijk ook het enige Aziatische eten is dat ik maak, combineerde ik het nuttige met het aangename en maakte met een team hobbykoks een viergangendiner klaar.

5. Salade caprese in alle soorten en maten
Italië was dit jaar onze vakantiebestemming. Als liefhebber van salade caprese zal het je niet verbazen dat dit (voor)gerecht regelmatig voor mijn neus stond. Ik heb me wel verbaasd over de diversiteit en het feit dat koks iets al heel snel een salade caprese noemen terwijl essentiële ingrediënten ontbreken.