De Pier Scheveningen VoedieDoor de stroom blogs over mijn challenge, zou je bijna vergeten dat er ook nog ander nieuws op foodgebied te vertellen is. Het zal je niet zijn ontgaan dat op verschillende plekken in Nederland super leuke initiatieven op het gebied van food uit de grond schieten. Denk aan de Markthal in Rotterdam, de vele foodtruckfestivals, de Foodhallen in Amsterdam en ga zo maar door. De nieuwste hotspot in wording is De Pier in Scheveningen. Hier vestigen zich binnenkort negen ondernemers met vernieuwende food-, drink- en shoppingconcepten. Hoe gaaf is het om lekker te genieten van goed eten en drinken terwijl je uitkijkt over de zee en het strand. Count me in!

De ondernemers op een rijtje:

1. Firma Pickles Burgers & Wines
De enige bekende naam in het rijtje voor mij. Dit burgerrestaurant met wijnbar in één zit al in Utrecht. Het eten daar, in combinatie met wijn, is goed! Een hamburger serveren mag misschien makkelijk lijken, ik kan je voorbeelden noemen waar ze de plank helemaal misslaan. Gelukkig weten ze bij Firma Pickles wel hoe het moet.

2. The Rough Kitchen
Vlees wordt bij The Rough Kitchen gegrilld, gerookt en gebraden op een knetterend open vuur of in een smoker. Daarnaast kan men in de Craft Beer Bar terecht voor handpicked micro-brews van kleine onafhankelijke bierproducenten.

3. SHACK

Elke maand een nieuwe foodtruck crew bij SHACK om de bezoekers te imponeren met hun signature dishes en verrassende cocktails passend bij de gerechten.

4. Friterie Par Hasard

Voor de snelle hap. Frites en snacks uit eigen keuken gemaakt van verse producten van hoge kwaliteit uit de omgeving.

5. Bar De Pier
Voor een drankje of snacks om direct op te eten of om mee te nemen naar het strand of één van de terrassen bij De Pier.

6. Pier Zuid

Restaurant waar je terecht kunt voor ontbijt lunch, borrel en diner. Met een terras boven zee.

7. Kust

Liefhebbers van de Hollandse pot komen hier aan hun trekken. Leuk detail is dat voor de inrichting van deze bar gebruik is gemaakt van oud bouwmateriaal van De Pier.

8. De Pierwinkel

Wat is De Pier zonder souvenirwinkel? De Pierwinkel verkoopt gifts, kleding en accessoires in de nieuwe huisstijl van De Pier.

9. De Groeten uit Scheveningen

Voor een tastbare herinnering aan je bezoek aan De Pier duik je deze fotobooth in. Het Schevenings decor biedt volop mogelijkheden om jezelf op een creatieve manier op de foto te laten zetten.