Voedie 118 dagen

Allereerst super bedankt voor alle leuke reacties op mijn challenge om de komende 120 dagen mezelf klaar te stomen voor een marathon en ondertussen ook nog de nodige kilo's te verliezen. Het liefst 15 kg, maar of dat realistisch is in dat tijdsbestek... In ieder geval ontving ik via alle mogelijke kanalen ontzettend veel lieve reacties van bekenden en onbekenden die mijn verhaal herkenden en me succes wensten en me lieten weten met me mee te leven. Het is een enorme stok achter de deur en iedere keer als ik wil zondigen denk ik aan iedereen die weet wat ik aan het doen ben. Maar dat niet alleen, ik moet mezelf ook nog 'verantwoorden' op mijn blog. En dus denk ik wel twee keer na voordat ik een broodje pak, chips wil gaan eten of neig naar een vette koek.

 

Een weekendje buitenshuis

En dan nu terug naar het weekend. Een ander ritme dan doordeweeks en met vaak andere eetgewoontes. Op momenten dat je thuis eet kun je het nog wel aardig zelf in de hand houden, maar wij gingen dit weekend op pad. Op zaterdag vertrokken we naar vrienden die met hun kinderen op de camping in Epe staan. We treffen ze regelmatig op de camping en ik weet wat hun eetgewoontes daar zijn. Voor de momenten dat ik niet met de pot mee ging eten had ik daarom mijn eigen spulletjes meegenomen. We zouden die avond gaan barbecueën, dus daarvoor hoefde ik niets te regelen, tenslotte heb je aan vlees, vis en salade een goede avondmaaltijd.

 

Ultieme tip: maak een weekplanning

Voor de zondagmorgen had ik pannenkoeken gebakken met amandel- en kokosmeel en voor lunch of tussendoor had ik een maaltijdreep gehaald. Overigens ontbeet ik deze zaterdagmorgen met een gebakken ei, voorzien van sla en tomaten. Voor onderweg maakte ik een smoothie met aardbei, blauwe bes, banaan, chiazaad en kokoswater. Het werd een enorme beker vol! Ik geef toe dat mijn eetpatroon niet heel erg gevarieerd is als het gaat om ontbijt en smoothies, maar daar moet ik echt even rustig voor gaan zitten. De ultieme tip is om een weekplanning te gaan maken. Op deze manier kun je gelijk de meeste boodschappen in huis halen, hoef je niet op het laatste moment te bedenken wat je wilt gaan eten en is de kans kleiner dat je steeds hetzelfde blijft eten of je laat verleiden tot ongezonde dingen. Ik zal vandaag of morgen voor mezelf een weekplanning maken en deze met jullie delen. Mij zal zo'n planning zeker helpen om wat gevarieerder te gaan eten.


IJsje eten bij de ijsboerderij

Eenmaal op de camping werd er geluncht. Boterhammen met aardbei! Lekker, maar voor mij geen boterhammen. Ik heb wel lekker van de aardbeien gesnoept en wat Gelderse worst gegeten. Om ervoor te zorgen dat ik het de rest van de middag vol zou kunnen houden at ik een maaltijdreep van Weight Care. Na de lunch op weg naar de IJsboerderij waar de kinderen lekker konden spelen en waar we natuurlijk een ijsje gingen halen. Ik heb getwijfeld of ik een ijsje zou nemen of niet, maar heb het toch gedaan. Niet de twee of drie bollen die ik normaal gesproken neem, maar slechts eentje. En dan ook nog in een bakje. Ik heb eerlijk gezegd niet met mezelf afgesproken in hoeverre ik wel of niet dergelijke dingen mag eten, maar ik wil mezelf ook niet alles ontzeggen. Bovendien kan de boog niet altijd gespannen staan en dan maar liever een bolletje ijs waar ik enorm van geniet dan een zak chips.


Vlees van de barbecue zonder saus

's Avonds ging de barbecue aan en naast vlees, vis en salade was er ook stokbrood met kruidenboter en tapenade. Met trots kan ik mededelen dat ik daarvan helemaal niets heb gegeten. Ik voelde me wel even heel zielig omdat dit wel enorm lekker is, maar na het ijsje van die middag waren mijn bonuspunten wel op. Gek hoe je op een gegeven moment heel erg kunt verlangen naar dingen die je niet 'mag' hebben, terwijl je ze normaal gesproken best kunt laten staan. In ieder geval heb ik genoten van het vlees en de salade. Ook zonder saus is vlees lekker! Gedurende de dag dronk ik overigens water en thee. En dat was weer een dag die ik zonder kleerscheuren ben doorgekomen. Op naar de zondag!

Lees ook: 
Nog 119 dagen: een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan