EatalyWat doe je als je tijdens je vakantie in Italië los wilt gaan in de delicatessenwinkels, maar al op je maximale gewicht zit? Juist, gewoon 15 kilogram bijboeken. En zo kon het gebeuren dat ik op de laatste dag van ons verblijf in Florence bij Eataly via mijn mobiele telefoon extra bagage incheckte, waarna we los konden gaan! ‘Supermarkt’ Eataly, een walhalla voor de liefhebber van Italiaans eten, kent z’n klanten, want bij de ingang stonden de dozen van DHL al opgesteld. Toeristen die niet met hun spullen wilde slepen konden het laten verschepen. Ook wij hebben even met die mogelijkheid gespeeld, maar aangezien we ook nog bij andere winkels in wilden slaan (in een volgende blog meer over Tuscan Taste waar we ook goed slaagden), kozen we voor het bijboeken van bagageruimte.

Vitrines vol vleeswaren en kazen

Vitrines vol met vleeswaren, kazen en andere lekkernijen maakten dat we het jammer vonden dat we in een hotel zaten en niet ergens in een appartement zodat we hiermee onze koelkast hadden kunnen vullen. Hoewel ik de hele winkel wel leeg had willen halen, hebben we bewust gekozen voor producten die tijdens de reis naar huis niet kapot zouden kunnen gaan of zouden kunnen gaan lekken. De ‘koekjesafdeling’, hoe aantrekkelijk ook, hebben we gelaten voor wat het was. Door ons abonnement op foodboxen hadden we nog wel wat Italiaanse lekkernijen liggen. Als eerste verdween in mijn mandje La Valetta Colfiorito, Zuppa fantasia, een bonen-, erwten-, linzenmix voor Italiaanse soep. Voor het bijgevoegde recept moet ik of nog even snel Italiaans leren of Google translate (een iets minder rigoureuze oplossing) gebruiken, maar ik ben heel erg benieuwd naar de smaak.

Kappertjes, risotto en spelt

De twee verpakkingen Capperi in sale marino (kappertjes in zeezout) waren een wens van manlief en dat is minder mijn ding. Ooit heb ik hele zoute kappertjes gegeten en dat is me slecht bevallen. Risotto is een van mijn favoriete gerechten en het zal je dan ook niet verbazen dat we ook hiervan iets hebben meegenomen, te weten Gli Aironi (risotto met garnalen en curry) en Gli Aironi (1kg mix van risotto integrale, riso bismati, risso integrale rosso, wilde rijst). Tijdens een van onze etentjes hadden we als voorgerecht spelt salade. Toen we dit bij Eataly tegenkwamen hebben we dit ook gelijk meegenomen. De Il Boschetto, Insalata Farro & Verdure (spelt en groente) kun je als salade eten of als bijgerecht.

Eataly Florence

Een stukje Italië mee terug naar Nederland

We maken graag zelf verse pasta en hoewel je meel ook prima in Nederland kunt kopen, wilde ik voor het gevoel toch Italiaans meel meenemen. Marino Ik Pane e la Pizza (pizzameel) en Marino la pasta fresca el dolci (pastameel) gingen dus ook mee terug naar Nederland. Tot slot viel ik voor het mooie blikje en dus verdwenen de Pastiglie Leone (mintsnoepjes) als laatste in ons mandje. Voor ons zijn dit mooie herinneringen aan onze vakantie in Italië. Wil je nou een stukje Italië naar Nederland halen, dan kun je gewoon online bestellen en ontvang je het binnen vijf tot zeven werkdagen thuis. Als je maar genoeg besteld (boven de 100 euro), dan betaal je helemaal geen verzendkosten!