Couscoussalade

Nu het 's avonds weer langer licht is en de temperaturen stijgen komt er bij ons thuis steeds vaker een makkelijke en snelle maaltijd op tafel. Een van de favorieten is couscoussalade. We hebben inmiddels een basisrecept, maar variëren er op los. Soms laten we ons leiden door wat we in huis hebben, een andere keer kan het zijn dat we bijvoorbeeld zin hebben in kip en dat toevoegen. De oplettende lezer zal het opvallen dat het onderstaande recept anders is dan de ingrediënten die je op de foto hiernaast ziet. Je krijgt er een variatietip gratis bij!Recept couscoussalade 

Aantal personen:
Ingrediënten
80-100 gr couscous
2 lente-ui
200 gr feta
halve komkommer, zaadjes wegsnijden
10 cherrytomaatjes, gehalveerd
75 gr rucola
handje munt, versneden
8 semi zongedroogde tomaten
olijfolie
zout en peper

Bereiding
Bereid de couscous volgens verpakking. 
Een alternatieve manier is om de couscous met kokend water te overgieten, een scheutje olie toe te voegen en dit samen met een klein stukje verkruimeld groentebouillonblokje weg te zetten zodat het vocht opgenomen kan worden door de couscous.
Snij de komkommer over de lengte in kwartstukken zodat je de zaden makkelijk weg kan snijden. Hierdoor wordt de salade niet zo nat. 
Snij de cherrytomaatjes door de helft.
Snij de rucola en zongedroogde tomaatjes wat kleiner.
Snij tenslotte de munt in kleine reepjes. 
Voeg een beetje olijfolie en zout en peper naar smaak toe en meng dit alles door elkaar heen.

Tip: Als dressing kan je eens wat anders proberen door één deel lemon curd te mengen met twee delen olijfolie. Het is even goed mengen en als je het goed gemengd hebt moet je het ook direct er overheen gieten en serveren.