ChocoladebrokkenIk maakte afgelopen weekend mijn eigen chocoladebrokken, 'belegd' met noten, gojibessen, cranberries, havermout en rozijnen. Klaar in een handomdraai en duizend keer leuker dan het kant-en-klaar in de winkel kopen! Het leuke is dat je hiermee eindeloos kunt variëren. Je hoeft echt geen rare of dure dingen aan te schaffen, kijk gewoon wat je op voorraad hebt en wat je lekker lijkt. Het maken van deze chocoladebrokken kan niet mislukken als je dat doet met behulp van chocolade couverture. Couverture zijn blokken of tabletjes geperste chocolade waar al suiker en cacaoboter aan toegevoegd is. Dit hoef je alleen nog maar te smelten. Een kind kan de was doen! 


Recept met chocolade couverture

De chocolade couverture die ik gebruikte zat in de Foodelicious box die ik eens per twee maanden ontvang. Het waren kleine tabletjes (eigenlijk meer pilletjes) chocolade die je volgens mij ook kunt gebruiken voor bijvoorbeeld chocoladefondue. Mocht je nou nergens in de winkel chocolade couverture kunnen vinden, dan werkt het ook prima om een of meerdere repen pure chocolade te gebruiken en deze te smelten. 

Ingrediënten 
300 gram chocolade couverture of anders pure chocolade
versieringen naar keuze, ter inspiratie: noten, gojibessen, rozijnen, cranberry, mix dit van tevoren zodat je het daarna gemakkelijk over de chocolade kunt strooien

Bereidingswijze
Smelt de chocolade au bain-marie (verwarm in een pan water en zet daar bovenop een kom met daarin de chocolade, de stoom van het water laat de chocolade smelten).
Leg op een snijplank of ander rechthoekig voorwerp een stuk bakpapier.
Als de chocolade is gesmolten smeer je dit uit over het bakpapier. 
Zorg dat de laag chocolade dik genoeg is om nog je 'beleg' overheen te kunnen strooien.
Bestrooi de chocolade met je mix, druk het een beetje aan en zet vervolgens in de koelkast voor minstens 30 minuten.
Als de chocolade goed hard is kun je er vervolgens brokken van maken.

Tip: In plaats van een grote brok kun je er ook voor kiezen kleine repen te maken of chocolaatjes in een ronde vorm. Als je bonbonnetjes wilt maken kun je de chocolade ook in chocoladevormpjes (of siliconen ijsblokvormpjes) gieten en in de chocolade wat van je versieringen drukken.