Bio10daagseOvernight oats als ontbijt is onbetwist favoriet bij ons thuis. De basis van overnight oats is havermout of havervlokken die je een nacht laat weken in melk, yoghurt of kwark, aangevuld met fruit, superfoods, zaden en/of noten. De combinaties zijn eindeloos! En dat maakt van ontbijten iedere dag een feestje. In het kader van de Bio10daagse deel ik graag mijn recept voor dit biologische ontbijtje met je. Eet smakelijk!


7-Korenvlokken

Onlangs ontdekte ik in de biologische winkel de 7-korenvlokken (haver, gerst, rogge, tarwe, maïs, boekweit en rijst) en deze kun je ook perfect gebruiken voor je overnight oats. In combinatie met amandelmelk, banaan, cacao nibs, kokosraps en noten is het een ideaal begin van de dag. Graag deel ik mijn recept van mijn favoriete ontbijt met jullie. Ben je ’s morgens een kleine eter, maak dan niet het volledige recept, maar gebruik overal wat minder van. De grote eter kan met onderstaand recept prima uit de voeten.

 

Overnight oatsOvernight oats

1 persoon

30 gram biologische havermout of 7-korenvlokken
200 ml amandelmelk
½ banaan
1 el cacao nibs
1 el kokosraps
Handje walnoten


Meng de amandelmelk met de havermout of 7-korenvlokken. Voeg banaan en cacao nibs toe, roer het door en zet het afgedekt in de koelkast. De volgende ochtend voeg je de kokosraps en walnoten toe. Eventueel kun je er ook voor kiezen om de banaan pas de volgende ochtend toe te voegen. Voordeel van de banaan een nacht laten staan is dat de smaak van banaan in de amandelmelk trekt. 

Tip: Laat de overnight oats even op kamertemperatuur komen. Direct uit de koelkast kan het nog wat aan de koude kant zijn.

Eet jij al overnight oats of ga je naar aanleiding van mijn recept ook aan de slag met overnight oats? Ik hoor graag wat jouw favoriet is!