Door de vele regen en de zon van de afgelopen weken groeit de paksoi in mijn vierkante meter moestuin als kool. Hoogste tijd voor de eerste oogst. In mijn kookboeken kon ik zo snel geen gerecht vinden met paksoi en dus ben ik verder gaan speuren op het internet, een inspiratiebron waar je zeker iets gaat vinden.
Ik kwam uiteindelijk uit op de website van Dutch Specials en liet me inspireren door hun van snackpaprika's gevuld met tonijn en paksoi. Een supermakkelijk recept voor een doordeweekse maaltijd. En ook niet geheel onbelangrijk: het was zo lekker! Dit ga ik absoluut vaker maken. De hoeveelheden in het recept moet ik nog wel wat aan gaan passen aangezien het niet helemaal genoeg was voor twee personen.
Puntpaprika gevuld met tonijn en paksoi
Aantal personen: 2 (hoeveelheden zijn genoeg om 3 puntpaprika's te vullen)
Bereidingstijd: 20 minuten
Tip: eet er wel iets naast, bijvoorbeeld een salade, aan alleen de puntpaprika's in deze hoeveelheden heb je niet genoeg
Ingrediënten
- 3 rode puntpaprika's
- 300 gram Paksoi, gesneden
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel schil van de citroen, fijn gehakt
- 5 gram gember, gehakt
- 3 theelepels koriander, gesneden
- 130 gram tonijn op water uit blik, uitgelekt
- 3 eetlepels vissaus
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Snijd de paksoi in kleine stukjes.
- Roerbak de paksoi snel in een pan.
- Voeg de knoflook, gember, citroenschil en vissaus toe en bak dit onder voortdurend roeren mee voor 1 minuut.
- Voeg de tonijn en koriander bij.
- Eventueel iets verfrissen met citroensap en op smaak maken met zout en peper.
- Snijd het uiteinde van de puntpaprika en haal eventuele pitjes er uit.
- Vul de puntpaprika met de vulling.
Tips die op de website van Dutch Specials nog werden gegeven
- De paprika´s kunnen ook warm geserveerd worden, plaats ze dan voor ongeveer 4 minuten in de oven op 180 graden Celsius ingesmeerd met knoflook olie.
- Vervang de tonijn door garnaaltjes.
- Vervang de tonijn door kipfilet.
Nog meer inspiratie nodig? Probeer dan eens het recept voor quinoa met pompoen
Liever een recept met vis? Probeer dan de Kruidige venkelzalm met gazpachosalade
Een keer heel iets anders? Ga dan aan de slag met een pizza met een bodem van bloemkool