Als ik een dagje ga winkelen in een (grote) stad dan probeer ik altijd zoveel mogelijk zijstraatjes mee te pakken. Juist daar zitten de leuke, kleine winkeltjes en eettentjes.
Het is een beetje zoeken, maar altijd de moeite waard. Tijdens mijn bezoek aan Den Bosch ontdekte ik op deze manier Crème coffee and pastry, een koffiebar waar je bijzondere lunchgerechten en gebakjes kunt bestellen. Het is deze zaterdagmiddag gezellig druk.

Achterin de zaak nemen we plaats aan het laatste tafeltje, bestellen een verse muntthee en verdiepen ons in de kaart. Deze is met tien gerechten niet heel uitgebreid, maar wel gevarieerd. Van bircher muesli tot vers brood met gebakken halloumi en van Japanse soba noedelsalade tot de burger van de maand.
Ik kies voor de bircher muesli, bestaande uit havermout, gedroogd fruit, noten, honing en yoghurt en mijn tafelgenoot gaat voor de Toban Yaki (groente, gegrilde zalm afgeblust met sake op Japanse hotplate). Als de gerechten worden gebracht loopt het water ons in de mond. Er is werk gemaakt van de presentatie en niet geheel onbelangrijk, het smaakt ook nog eens heel goed!
Wat een feest om hier te lunchen. Wanneer we weer eens in Den Bosch zijn komen we terug. Al was het alleen maar om het gebak (sticky date, bananenbrood, carrot cake, fruit to crumble, magic cookie of choco fudge) te proeven!

Crème coffee and pastry, Snellestraat 47, Den Bosch, www.cremecoffeeandpastry.nl