Op doordeweekse (werk)dagen heb ik geen zin en tijd om uitgebreid in de keuken te staan en om culinaire hoogstandjes te maken. Gelukkig zijn er genoeg gerechten te verzinnen die eenvoudig, lekker en voedzaam zijn. Wat dacht je van ratatouille met een visburger?
Hoe ontspan je na een lange dag werken beter dan tijdens het snijden van groenten? Voor mij werkt het in ieder geval heel goed om even mijn hoofd leeg te maken én ik kan mijn snijtechniek oefenen, want hoe kleiner de stukjes aubergine, paprika en courgette, hoe beter (en sneller klaar!). De ratatouille kun je heel goed gebruiken voor door de pasta (groente en pastasaus in één), maar ik combineerde het dit keer met de nieuwe Iglo Fish Burgers Classic.
Recept ratatouille
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
400 gr gepelde tomaten (blik)
1 kleine ui
2 tenen knoflook
50 ml rode wijn
3 tl groene kruiden (varieer naar smaak, ik gebruikte 1 tl tijm, 1 tl oregano en 1 tl rozemarijn)
2 el rodewijnazijn
2 el olijfolie
peper en zout (naar smaak)
Bereidingswijze
– Snijd de aubergine, courgette en paprika in kleine blokjes van 1 x 1 cm.
– Snij de knoflook fijn en snipper de ui.
– Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, ui en kruiden op laag vuur.
– Voeg na 5 minuten de aubergine toe en bak dit gedurende 5 minuten mee op hoog vuur.
– Voeg de courgette en paprika toe en bak dit gedurende 5 minuten mee op hoog vuur.
– Zet het vuur laag en voeg de gepelde tomaten en de wijn toe.
– Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de groenten 15 minuten stoven.
– Breng op smaak met de azijn, zout en peper.
Combineer je de ratatouille met een visburger? Warm deze dan volgens de instructies op de verpakking op, snijd open en vul met de ratatouille. De rest van het groentenmengsel leg je daarna op het bord.