Kwark met fruit. Dat was tot twee maanden geleden op werkdagen mijn ontbijt. Dag na dag. Toen ik in mei begon met afvallen, was een van de aandachtspunten gevarieerder ontbijten. Smoothies, pannenkoekjes met banaan, plantaardige yoghurt, havermout, teff; de mogelijkheden zijn legio. Maar waar ik echt fan van ben (geworden), is overnight oats.

 

Klaar in vijf minuten

Ik ben van het praktische soort. Om 5.45 uur in de ochtend ga ik geen smoothies staan maken of acai bowls of wat dan ook. Binnen vijf minuten moet ik mijn ontbijt klaar hebben om mee te nemen naar mijn werk. Overnight oats zijn daar perfect voor. De avond van tevoren maak je dit in vijf minuten klaar en de volgende ochtend pak je het zo uit de koelkast. Nog wat fruit of noten toevoegen en klaar. 

De voordelen van havermout

Havermout is ideaal om mee te ontbijten. Waarom? De koolhydraten in havermout worden langzaam opgenomen, dus geen pieken in je energie. Daarnaast bevat het veel oplosbare vezels die zorgen dat je lang een vol gevoel houdt. En havermout is ook rijk aan eiwit, vitaminen en mineralen. Klinkt goed toch? Onderstaand recept is echt mijn favoriet! Ik ben heel benieuwd wat jullie vinden en of je wellicht nog variatietips hebt voor overnight oats.

Overnight oatsRecept overnight oats

Aantal personen: 2

Ingredi├źnten 

50 gr havervlokken
2 el chiazaad
2 el lijnzaad
3 el rozijnen
1 el kaneel
400 ml amandelmelk

Bereidingswijze

Meng de havervlokken, chiazaad, lijnzaad, rozijnen en kaneel. 
Voeg amandelmelk toe.
Laat een nachtje staan in de koelkast.
De volgende ochtend kun je bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen, banaan of walnoten toevoegen.

Eet smakelijk!