Kwark met muesli. Soms met een banaan of wat blauwe bessen. Op werkdagen is dit standaard mijn ontbijt. Hoe zeer ik ook mijn best doe om hier wat afwisseling in te brengen; weinig resultaat tot dusver. In dit Corona-tijdperk vind ik gezond en gevarieerd eten nog belangrijker dan voorheen. Geen tijd en te veel moeite waren voor mij twee ‘smoezen’ die me weerhielden van het maken van een ander ontbijt.

Smoothiebowl met amandelmelk

Ja, het maken van een smoothiebowl kost iets meer tijd dan kwark en muesli in een kom doen, maar ook niet eens zo veel extra tijd. Tenminste, als je niet – net als ik in het begin – de fout maakt om het bevroren fruit onder in je blender te doen of te weinig vloeistof toevoegt. Overigens maak ik de smoothiebowl met amandelmelk, maar experimenteren met plantaardige alternatieven kan natuurlijk altijd! Soms voeg ik ook gewoon een beetje extra water toe als het naar mijn gevoel iets te dik is.

Variëren met fruit

Variëren met dit recept is heel eenvoudig. Je kunt bijvoorbeeld ook bevroren bananen nemen (Tip: heb je bananen die al bruin worden en eet je ze niet op? Snij ze in stukken, stop ze in een diepvrieszakje en vries ze in.) Als je bevroren bananen gebruikt, kies dan wel voor vers fruit of laat het bevroren fruit eerst goed ontdooien. Ik vind de smoothiebowl namelijk veel te koud als alles uit de diepvries komt en ook minder smaakvol. Varieer ook eens met soorten fruit. Mango en frambozen zijn hier goedgekeurd.

Recept smoothiebowl banaan, blauwe bes en aardbei

Smoothiebowl2 personen

Ingrediënten
150 ml amandelmelk
3 bananen
150 gr bevroren aardbeien
150 gr bevroren blauwe bessen
2 theelepels honing
2 theelepels açaipoeder

Toppings naar keuze: bijvoorbeeld muesli, granola, cruesli, havermout, cacao nibs, kokosflakes, blauwe bessen.

Bereidingswijze
Laat de bevroren blauwe bessen en aardbeien eerst iets ontdooien.
Giet de amandelmelk in de blender.
Snij de bananen in stukken en voeg toe.
Voeg de honing en açaipoeder toe.
Voeg de blauwe bessen en aardbeien toe.
Meng alles door elkaar in de blender.
Vul je bowl en voeg toppings naar keuze toe.