Genieten van de Frans-Duitse keuken bij Radio Royaal

Radio Royaal EindhovenHeb jij nog tips voor een leuk restaurantje in Eindhoven? Die vraag aan een in Eindhoven wonende medeblogger leverde onder meer de naam Radio Royaal op. Een kijkje op de website en de menukaart was genoeg om daar een tafeltje te reserveren. Ons vooruitzicht: genieten van gerechten uit de Frans-Duitse keuken in het voormalige energiehuis van Philips op Strijp-S. Wauw, is mijn eerste reactie als ik de 1300m2 grote ruimte binnenstap. Industrieel design, eenvoudig, maar bij de ruimte passend meubilair en de open keuken. Mijn tafelgenoot moet het deze avond doen met mijn halve aandacht. Een oor en oog zijn voor hem, de andere helft blijft naar de open keuken kijken waar ik de koks bezig zie met het bereiden van de gerechten.


Valse start bij het voorgerecht

Radio Royaal Eindhoven

We beginnen de avond met een glas prosecco en krijgen er een schaaltje amandelen bij. We besluiten al snel voor een 3-gangen menu te gaan. Deze avond is het begin van onze vakantie en dan mag er uitgebreid getafeld worden. Als voorgerecht kies ik voor de caesar salade met gepocheerd ei, olijven, croutons en Parmezaan. Mijn tafelgenoot bestelt de flammkuchen met spinazie, geitenkaas, rode ui en amandelen. Ik ben enigszins teleurgesteld als ik mijn voorgerecht op tafel krijg. Een overdaad aan slablaadjes, vier olijven, maar geen croutons te bekennen. Ook de Parmezaan heb ik niet terug kunnen vinden. Of het moest verwerkt zijn in de dressing? Wat mij betreft een behoorlijk valse start als je bedenkt dat je hier 9,50 euro voor neer moest tellen. De flammkuchen was daarentegen wel naar verwachting en dat lieten we ons dan ook goed smaken.

Niets dan lof over het hoofdgerecht

Ondertussen was er ook brood op tafel gezet en een fles water (gratis!). Vol verwachting keek ik uit naar het hoofdgerecht. Voor mij een black angus bavette met waterkersstamppot, groene bonen, meiraap en sc. vin rouge en voor mijn tafelgenoot lamsrugfilet met doperwtencrème, snijbonen, asperges, truffelaardappel en lamsjus. We hadden er bewust geen bijgerechten, keuze uit groene salade, frites en asperges, bij genomen omdat we ook nog genoeg ruimte over wilden houden voor het nagerecht. Over het hoofdgerecht niets dan lof. Een mooi opgemaakt bord, een goede hoeveelheid, mals vlees en fijne smaken. Het slechte voorgerecht was inmiddels vergeven en vergeten. 

Radio Royaal Eindhoven

Verrassend lekker venkelzaadbrood

Over het nagerecht heb ik flink getwijfeld. Zeg nou zelf, gegrilde ananas met mango-passievruchtsorbet, chocolade crémeux met frambozengelei en Hollandse aardbeien en rabarber met Bastogne crumble en karnemelkroom klinkt toch allemaal even goed? Toch was mijn drang naar een kaasplankje te groot en liet ik bovenstaande gerechten aan mij voorbijgaan en koos voor de kazen met vijgenmarmelade en venkelzaadbrood. Mijn tafelgenoot koos voor de chocolade crémeux. Geen spijt van mijn keuze. De kazen waren divers en smaakvol en met name het venkelzaadbrood was verrassend lekker. Met nog een kop koffie sloten we de avond af. Eindconclusie: ondanks de behoorlijke valse start met het voorgerecht krijg je waar voor je geld als je kiest voor het 3-gangenmenu. De locatie is bijzonder en ondanks het feit dat het een grote ruimte is en dat qua geluid nog weleens wat overlast kan veroorzaken, hebben we geen last van galmen gehad en rustig kunnen eten.

Radio Royaal, Ketelhuisplein 10, Eindhoven, www.radioroyaal.be