Nieuwe Foodelicious foodbox is binnen

Foodelicious foodboxEen aangename verrassing eind vorige week toen de pakjesman de nieuwe foodbox van Foodelicious kwam brengen. Ik had me helemaal niet gerealiseerd dat het alweer foodboxtijd was! De afgelopen maanden zijn omgevlogen zo blijkt, want deze box komt echt maar eens in de twee maanden. Ik weet niet de hoeveelste box dit inmiddels is, maar het blijft leuk. Natuurlijk zijn er ook minpuntjes, zoals het feit dat er met grote regelmaat thee, chocolade en olijfolie of azijn in de box zit. Op zich helemaal niets mis mee, maar laten dit nou net producten zijn die ik in overvloed heb en op de grote stapel worden gegooid. Nee, dan deze box. Geen thee, chocolade, olijfolie of azijn, maar wel verrassende andere producten.


1. Rookplank
Laten we beginnen met het leukste item uit de hele box. De cederhouten plank gebruik je om vis, bijvoorbeeld zalm of forel, te roken op de barbecue. De vis leg je op de natgemaakte plank. Doordat deze nat is komt er veel rook vrij die vervolgens door de vis heen trekt. Kom maar weer op met het barbecueweer!

2. Mr. Fitzpatrick’s met rabarber en rozenbottel
Deze siroop kun je door de prosecco doen of in een kan met (bubbel)water. Bij het zien van deze fles realiseerde ik me dat rabarber en rozenbottel ingrediënten zijn waar ik veel te weinig mee doe. Het is gelukkig nog niet te laat om met rabarber aan de slag te gaan. Ik heb nog tot eind juli!

3. Torres chips
Eerder proefde ik al de truffelvariant en nu zit er een zak in de box met kaviaarsmaak. Ik ben heel benieuwd naar deze variant.

4. Sardientjes
Sardientjes worden bij mij thuis eigenlijk nooit gegeten. Ik ben er ook niet zo weg van. Ooit at ik ze in Barcelona in een tapasrestaurant, maar dat was geen succes. Met deze sardientjes van Figueira de Foz in huis moet ik er wel weer een keer aan geloven. Het meegeleverde recept van gevulde paprika met sardientjes maakt me wel enthousiast. Ik geef het nog een kans.

5. Truffelmayonaise
Truffel, truffel, truffel! Ik ben fan. Mijn wederhelft helaas niet en dus staan er weinig gerechten met truffel op tafel. Als ik de kans heb, bijvoorbeeld als we uit eten gaan en er zijn gerechten met truffel, dan grijp ik die.

6. Kruidenmolen met citroen-peper
Kruiden kan ik niet genoeg hebben en deze van Cape Herbs & Spices zal bij ons niet verstoffen. Ideaal voor vis, maar ook lekker op vlees of kip en door marinades. Wij weten hier wel raad mee!

7. Kikkererwten
Tsja, wat moet ik vertellen over kikkererwten… Foodelicious stopte het in de box omdat veel mensen kikkererwten overslaan omdat ze niet weten wat ze ermee moeten. Ik wel hoor. Kikkererwtenburgers zijn favoriet en ook hummus maken we graag zelf.

8. Amarettini’s
Luchtige Italiaanse amandelkoekjes waar ik eigenlijk weinig over kan zeggen. Is ook een van de producten die bij ons lang blijven liggen omdat we niet van die toetjesmensen zijn en eigenlijk ook niets bij de koffie nemen. Tijd zal het leren wat we hier mee gaan doen.

9. Kookboek
Van de grill op de plank is een leuk klein boekje met verschillende fijne recepten. Een tipje van de sluier: Kippendijfilet aan citroengras geregen en dan de barbecue op.

Conclusie: De foodbox levert mij weer een heleboel inspiratie op voor wat betreft gerechten en bereidingswijzen. Voor het eerst zitten er in de box items die je kunt bewaren. Als er in de toekomst vaker items zoals het rookplankje meegestuurd worden dan zou ik dat zeker niet erg vinden.