Vakantiekookboek Italië: voor uit en thuis

Italië is by far mijn favoriete vakantiebestemming. En niet alleen vanwege de natuur en cultuur, maar vooral vanwege de fantastische Italiaanse keuken. Dit jaar helaas geen vakantie naar dit mooie land, maar gelukkig hebben we het vakantiekookboek Italië van Onno Kleyn. Zo waan ik me op mooie zomeravonden toch moeiteloos 1.500 kilometer verderop.

Italiaans koken

De kans is groot dat het boek de eerstvolgende keer dat we naar Italië gaan in de koffer zit. We hebben namelijk nog steeds de wens om een keer geen hotel te pakken, maar agriturismo in Toscane. Een eigen plekje betekent ook zelf koken en dan bij voorkeur Italiaans. Het boek bevat een keur aan lekkere en makkelijke streekgerechten (die je overigens ook heel goed thuis kunt maken) voor op vakantie. Wat dacht je van agnello scottadito (gegrilde lamskoteletjes), pasta e ceci (kikkererwtensoep) of risotto agli asparagi (risotto met asperges). 

Vakantiekookboek ItaliëEen woordje Italiaans

Maar ja, als je zelf gaat koken op je vakantieadres, dan moet je wel boodschappen doen. En op dat moment is het fijn dat je bij de supermercato de juiste vis koopt, bij de delicatessenwinkel om de juiste producten kunt vragen en bij de wijnboer weet welke wijn je moet hebben. Ook daar voorziet dit handige boekje in. Etiketten hebben voor jou geen geheimen dankzij de handige en zeer uitgebreide culinaire woordenlijsten in zowel Nederlands - Italiaans als Italiaans - Nederlands. 

Goede voorbereiding

Het vakantiekookboek is een goede voorbereiding voor iedereen die dit of volgend jaar naar Italië afreist en al het beste van het land wil proeven. En het leuke is; de voorpret kan nu beginnen. Alvast wat gerechten maken, Italiaanse woorden leren of je verdiepen in de eetcultuur. En als je dan in Italië bent, dan past dit handige compacte boekje makkelijk in je tas en heb je het dus altijd bij de hand. Ook mooi meegenomen: de recepten zijn in 90% van de gevallen niet langer dan een kwart pagina en dat betekent geen eindeloze lijst met ingrediënten en uitgebreide receptuur. Kortom, genieten van al het moois van Italië zonder urenlang in de keuken te staan.

Vakantiekookboek Italië, Onno Kleyn, ISBN9789038804316, € 16,50