Voedie Nog 108 dagenLang leve mijn weekplanning die ervoor zorgde dat ik gisteren eens iets anders at dan een gebakken ei en salade met zalm. Als ontbijt at ik een goddelijke mix van avocado, banaan en blauwe bessen. Dit stond afgelopen weekend ook op het menu, maar toen at ik het niet met bevroren blauwe bessen en dat maakte het vele malen lekkerder! Als lunch stond er dit keer een kalkoenwrap genoteerd. Verderop meer over mijn dagmenu, maar nu nog even over het beweeggedeelte. Het uur beweging heb ik dinsdag ruimschoots gehaald. Ik besloot namelijk op de fiets naar de startplaats van de hardlooptraining te gaan. 'Slechts' 10 kilometer, maar op de terugweg viel dat toch zwaar tegen. Met name als je net een heuveltraining achter de rug hebt.

 

Weinig beweging overdag

Ik schreef maandag al dat ik de hoeveelheid beweging een beetje aan het opvoeren ben. Ik werk vanuit huis en zit de hele dag op mijn kont naar een beeldscherm te gluren. De 20 passen naar de keuken, 50 passen naar het toilet en 70 passen naar de container zetten geen zoden aan de dijk, dus komt het op mijn vrije tijd aan. Fietsen doe ik eigenlijk niet langer dan 15 minuten (handig als je vlakbij de stad woont), dus ruim een half uur fietsen is dan even doorzetten. De geoefende fietser zal lachen om mijn geworstel met 10 kilometer fietsen, maar hé, jullie zie ik nog geen 42.195 meter hardlopen! 

Tandoorisalade met zoete aardappel

Weer even terug naar mijn dagmenu. Over het ontbijt had ik het al gehad. De lunch bestond zoals gezegd uit kalkoenwraps. Heel eenvoudig te maken. Je vult slabladeren met kalkoenfilet, komkommer, paprika en ui. Ik deed er bovendien nog een gekookt ei bij. Strooi er wat kruiden over en klaar. Het eet toch even net wat anders dan iedere dag een bak salade. Het avondeten was overigens ook een doorslaand succes. Tandoorisalade met zoete aardappel. En voor wie nu denkt, hoe verzint ze het allemaal? Het komt niet uit mijn eigen brein, maar ik heb de recepten van Paleorecepten.nl. Het is alweer anderhalf jaar geleden dat ik paleo at en ik moet weer even vertrouwd raken met wat je kan eten en hoe je het smaakvol maakt. 

Fietsen, hardlopen, fietsen

Nadat de koolhydraten, in de vorm van zoete aardappel, waren ingenomen was het tijd voor de hardlooptraining. De bossen in en dan ook nog heuveltraining. In het zomerseizoen lopen we altijd in de bossen, in de winter op straat. Hoewel het heerlijk is in de bossen, kan ik er rennend heel slecht uit de voeten. Geef mij maar kilometerslang asfalt. Ik mocht dan tijdens de training helemaal achteraan lopen, op het einde van de training liep ik op het asfalt wel vooraan. Een teken dat ik goed heb gedoseerd. Eenmaal weer thuis sliep ik als een roosje. Gek hè, na al die beweging in de buitenlucht. 

Tip van de dag: eet bananen

Eet eens wat vaker een banaan. Het is een supergezond stukje fruit? Waarom? Ten eerste krijg je een flinke energieboost na het eten hiervan. Naast natuurlijke suikers die snel door het lichaam worden opgenomen, bevat het fruit ook andere suikers die juist langzaam door het lichaam worden opgenomen. Winwin dus! Kalium in de banaan helpt bij het verlagen van je bloeddruk, het stofje serotine heeft een kalmerende werking en het eten van bananen zorgt bovendien dat de samenwerking tussen zenuwen en spieren soepeler verloopt. Wist je trouwens dat bananen ook goed helpen tegen een kater? Dankzij de vitamine B6 en kalium in de banaan ben je weer sneller op de been.


Lees ook: 
Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan