Voedie Nog 111 dagenNa de euforie van een kilo gewichtsverlies ga ik op zaterdag weer volle vaart vooruit. Ik werk dit hele weekend en het doen van boodschappen en bedenken van avondeten ben ik daarom gaan uitbesteden. “Mag je dit hebben?” Het is een veelgehoorde vraag de laatste week hier in huis. Het is natuurlijk even omschakelen als de een nauwelijks koolhydraten wil eten en de ander juist helemaal gek is hiervan (denk aan pasta's). Ik 'mag' alles eten, ik hoef tenslotte niet verplicht op dieet en het is ook niet zo dat ik niet tegen gluten kan, maar ik kies ervoor om een aantal producten niet te nemen, zoals brood en pasta. Hier en daar natuurlijk een uitzondering daargelaten, zoals uit mijn avondeten blijkt.

 

Verse muntthee

Het is weekend en na het ontwaken drinken we dan eigenlijk altijd eerst even rustig een kop koffie. Daarna tijd voor ontbijt. Ik kreeg een heerlijk gebakken ei met spek, sla en tomaat voorgeschoteld. Voor mij zonder brood, voor Hans met een Italiaanse bol. Glaasje verse sinaasappelsap en genieten maar. Na een tweede kop koffie aan het werk. Gedurende de ochtend drink ik een halve liter water en eet een handvol noten. Lunch bestaat uit het restje quinoasalade van vrijdag aangevuld met wat extra ingrediënten. In de middag is het tijd voor verse muntthee. Met twee grote bossen verse munt van de markt kunnen we er weer even tegenaan. Verder drink ik deze middag water en een smoothie van aardbei, banaan en blauwe bes.

 

Goddelijke zelfgemaakte pizza

Vanuit Italië hebben we meel voor pizzadeeg meegenomen. Hoewel het niet de beste keus is om te eten als je af wilt vallen, wil ik mezelf ook niet alles ontzeggen. Daarom mag ik een dag per week iets eten wat eigenlijk niet zo goed past, maar wat gewoon wel erg lekker is. De pizza met rauwe ham, tomaat, ui en mozzarella is goddelijk! Zoveel lekkerder dan kant-en-klare pizza's. De moeite van het 'zondigen' waard. 's Avonds nog een kop koffie, water en muntthee tot besluit. Qua beweging heb ik het deze dag een beetje af laten weten. Naast een fietstochtje naar de bouwmarkt en wat snoeiwerkzaamheden in de tuin heb ik niet veel gedaan. Ik vrees dan ook dat ik mijn uur beweging niet heb gehaald. Maak ik zondag goed, als er 15 kilometer hardlopen op het programma staat.

 

Tip van de dag: zoete aardappel

In mijn blog over dag 112 had ik het al over avocado als superfood. Vandaag heb ik er weer eentje voor jullie namelijk de zoete aardappel. Voor wie af wil vallen is het een goede vervanger van de normale aardappel. Deze variant zit vol vitamine A en C, calcium, kalium, magnesium en antioxidanten. De zoete aardappel bevat veel minder koolhydraten dan de normale aardappel. En de koolhydraten die het product bevat zijn complexe koolhydraten. Deze koolhydraten voorzien je voor langere tijd van energie en laten je bloedsuikerspiegel niet als een razende stijgen. Maar wat kun je dan van zoete aardappel maken? Frietjes uit de oven zijn hier favoriet, maar ook kun je het gebruiken voor stamppot of verwerken in een salade.

 

Lees ook: 
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging

Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag

Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op

Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude

Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje

Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping

Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan